Serata de creație a interpretei Maria Codreanu la Moscova

maria_codreanu_moldovenii_md[1]Interpreta Maria Codreanu, Artistă a Poporului din Republica Moldova și Artistă Emerită a Federaţiei Ruse, a avut o serată de creație la Moscova organizată cu ocazia împlinirii a 47 ani de activitate scenică. Evenimentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 14 decembrie.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a adunat în sala de concerte a Centrului de cultură „Projector” un număr semnificativ de membri ai comunităţii de moldoveni, reprezentanţi ai Ambasadei, oficiali ai instituţiilor federale și personalităţi din lumea culturii. Publicul a avut ocazia să asculte piese cunoscute şi îndrăgite de admiratorii săi şi să discute cu artista.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Galbur, a adresat Mariei Codreanu felicitări pentru “cariera artistică îndelungată şi prodigioasă” şi a remarcat “importanţa contribuţiei personalităţilor artistice, a căror creaţie este recunoscută peste hotarele ţării, la promovarea culturii naţionale şi consolidarea dialogului intercultural”.

Serata a fost organizată cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă şi Congresului Industriaşilor şi Antreprenorilor moldoveni din Moscova.

Sursa: diaspora.moldova.org