Separatiștii de la Tiraspol vor avea reprezentanță la Moscova

În prezent este formată componența reprezentanței, după care aceasta ar urma să fie înregistrată oficial, a precizat Vadim Krasnoselski, citat de agenția oficială de la Tiraspol, „Novosti PMR”, scrie radiochisinau.md.

În competența acesteia ar urma să intre relațiile cu Duma de Stat și alte instituții de la Moscova, dezvoltarea relațiilor economice și asistența juridică pentru transnistrenii aflați în Rusia. Reprezentanța va fi condusă de Aleksandr Karaman (foto).

Acesta a devenit în 1991 primul așa-zis „vicepreședinte” al Transnistriei, funcție pe care a ocupat-o până în 2001. Din 2002 până în 2011 a mai fost „reprezentant plenipotențiar” în Rusia și Belarus al liderului de atunci a administrației de la Tiraspol, Igor Smirnov. După alegerile din 2011 din regiunea transnistreană, Karaman a intrat în opoziție cu administrația condusă de Evgheni Șevciuk, iar după declanșarea conflictului din Ucraina s-a mutat în Donbas, unde a devenit mai întâi adjunct al șefului „sovietului de miniștri” și mai apoi „ministru de externe” al republicii separatiste Donețk.

The following two tabs change content below.