Sentinţa în cazul dublului asasinat de la Măgdăceşti se menţine

omor-magdacesti-4

Curtea de Apel Chişinău menţine sentinţa în cazul dublului asasinat de la Măgdăceşti, raionul Criuleni, când o femeie (42 de ani) şi feciorul acesteia (16 ani) au fost omorâţi cu cruzime în propria casă. Oroarea s-a produs în faţa fiicei de numai trei ani. Autorii crimei au fost reţinuţi la o săptămână de la incident. Aceştia sunt Vladimir S., care riscă închisoare pe viaţă, şi concubina acestuia, complicele criminalului, Maria Ţ., sora victimei.

Aceasta va face 15 ani de puşcărie. Cele două surori au fost educate şi crescute în familia unui preot din raionul Drochia. Incidentul a avut loc în februarie 2013, în gospodăria lui Tudor Rusu, primar de Sofia, Drochia. Autorii crimei au urmărit victimele mult timp pentru a afla domiciliul acestora. Astfel, la 20 februarie 2013, aceştia au mers la Măgdăceşti, Criuleni. Au pătruns în casă şi au aşteptat până vor veni stăpânii. Au scotocit prin camere căutând obiecte de preţ şi bani. Incidentul a fost planificat de către Vladimir S., împreună cu Maria Ţ., pentru a se răzbuna.

Atunci când Ecaterina Rusu şi cei doi copii ai săi, Bogdan şi Ana, au intrat în casă, atacatorii i-au lovit cu un obiect contondent în cap. Astfel, Ecaterina (42 de ani) şi Bogdan (16 ani) Rusu au decedat pe loc. Cei care au dat de corpurile neînsufleţite ale celor doi au fost vecinii, care au auzit ţipetele fiicei de numai trei ani. Îndurerat, Tudor Rusu a spus că în viaţa celor două surori nu au existat conflicte, dar nu au păstrat nicio relaţie mulţi ani.

Ecaterina Rusu, soţia decedată a primarului, era o femeie liniştită, cumpătată, retrasă. Ea cosea haine preoţeşti. Menţionăm că victima Ecaterina Rusu şi sora acesteia, Maria Ţ., au crescut într-o familie de preot, ele având şi un frate – Gheorghe, care a mers pe urmele tatălui său. Bărbatul a studiat la Seminarul Teologic din Odesa şi la Academia Teologică din Sankt Petersburg, în prezent, este doctor în teologie şi locuieşte în Rusia.

The following two tabs change content below.