Senatul american a aprobat candidatura noului ambasador SUA în R.M.

Senatul american a aprobat pe 2 august candidatura lui William H. Moser în funcţia de ambasador al SUA în Republica Moldova, informează timpul.md.

Menţionăm că preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, l-a numit ambasador în Republica Moldova pe diplomatul de carieră William H. Moser din statul Carolina de Nord. Moser, care îl înlocuieşte pe Asif J. Chaudhry, numit în post din septembrie 2008. 

William H. Moser este diplomat de carieră şi a îndeplinit până la numirea sa ca ambasador funcţia de asistent adjunct pentru management de logistică la Departamentul de Stat. Din 1984, când a intrat în diplomaţie, a lucrat ca director de servicii globale de sprijin şi inovaţie, consilier de management la ambasada din Kiev, ofiţer de management de post la biroul afacerilor Orientului Mijlociu şi Asiei de Sud, ataşat pentru energie/ ofiţer economic şi ofiţer de management la ambasada din Alma Ata, ofiţer militar politic la biroul de sprijin regional şi de asistenţă în domeniul securităţii, ofiţer administrativ al ambasadei din Paramaribo; ofiţer pentru management financiar şi disbursing la ambasada din Cairo, ofiţer consular şi asistent de personal la ambasada din Bonn; ofiţer pentru servicii generale la ambasada din Bamako. William H. Moser a primit Bachelor of Arts la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill.

Fostul ambasador SUA în RM, Asif J. Chaudhry, a prezentat scrisorile sale de acreditare pe 24 septembrie 2008 şi şi-a încheiat mandatul în iulie curent.

M. L.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)