Selecţionerul le mai dă o şansă

Caras nu a renunţat la jucătorii care nu s-au dăruit pe teren cu Anglia şi Polonia

Mai mulţi jucători ai echipei naţionale de fotbal, care au dezamăgit în primele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, au fost convocaţi de selecţionerul Ion Caras pentru duelurile cu Ucraina şi San Marino. Chiar dacă au fost criticaţi inclusiv de conducerea FMF, dar şi de Caras, jucători precum Simion Bulgaru, Serghei Covalciuc sau Igor Picuşciac se regăsesc în lotul lărgit pentru următoarele două partide din preliminariile CM.

 

Vitalie HADEI

 

Pentru partidele cu Ucraina de pe 12 octombrie şi San Marino – 16 octombrie, antrenorul naţionalei a convocat în lotul lărgit nu mai puţin de 33 de fotbalişti, iar zece dintre aceştia nu vor fi incluşi în foile de joc. Printre noutăţile lui Caras sunt trei fotbalişti care şi-au încheiat conturile cu naţionala Under 21 – Artur Ioniţă, Serghei Gheorghiev şi Radu Gânsari. Cei trei au câte o selecţie la echipa naţională, dar acum au o şansă mare să devină certitudini la prima reprezentativă.

 

Vrea să uite de coşmarul Dobrovolski

 

Alte două nume care nu au apărut demult în lista celor convocaţi sunt ale atacanţilor Sergiu Dadu şi Gheorghe Boghiu. Primul nu a mai jucat pentru naţională de cinci ani, deoarece a fost grav accidentat şi risca chiar să-şi încheie cariera. Totuşi Dadu a strâns din dinţi şi, după ce a jucat câteva meciuri pentru FC Sheriff, a fost convocat din nou la naţională. Acesta deja are planuri mari şi vrea să revină cu gol după această pauză îndelungată provocată în prima instanţă de fostul selecţioner Igor Dobrovolski, iar ulterior, de accidentarea suferită la fosta lui echipă Alania Vladikavkaz.

 

un fel de citat!!!!

 

„Dadu a jucat ultima dată pentru naţională în 2007, în meciul cu Malta. Acesta a fost introdus pe teren în min. 80, iar peste trei minute a văzut roşu după ce s-a luat la harţă un jucător advers”

 

„Nu vreau să-mi mai aduc aminte ce s-a întâmplat în 2007 şi nici nu mă mai interesează ceea ce crede Dobrovolski. Nu doar eu am avut probleme cu el, ci şi alţi patru jucători. Acum mă concentrez pentru partidele cu Ucraina şi San Marino. Eu sunt atacant şi sper să marchez din nou pentru echipa naţională. Jucăm pe teren propriu după două eşecuri în aceste preliminarii şi trebuie să ne reabilităm în faţa suporterilor”, a spus Sergiu Dadu.

 

Golgheterul campionatului vrea să se remarce şi la naţională

 

Jucătorul lui Milsami, Gheorghe Boghiu, este golgheterul Diviziei Naţionale cu nouă goluri, iar acum ar vrea să ajute şi naţionala, care nu a marcat niciun gol din noiembrie 2011. Boghiu este un atacant pursânge, iar dacă prinde o zi bună, aşa cum s-a întâmplat în turul doi preliminar al Europa League în meciul cu Aktobe, poate fi un real pericol pentru naţionala Ucrainei.

 

Revin la naţională jucătorii de la FC Zimbru şi FC Dacia?

 

Ion Caras a promis că va convoca la naţională jucători de la FC Zimbru doar atunci când de la echipă va pleca omul de afaceri Adlan Şişhanov. Cum ultimul şi-a anunţat oficial retragerea din fotbalul moldovenesc, suporterii celei mai iubite echipe din Republica Moldova l-au rugat pe selecţioner să nu mai ignore fotbaliştii de la fosta lui echipă. Caras a promis că va convoca jucători de la FC Zimbru şi FC Dacia, doar că nu pentru meciurile cu Ucraina şi San Marino. „Deja s-au perfectat vizele pentru San Marino şi nu mai pot face schimbări în lot. Dar pentru următoarele meciuri voi apela la unii jucători de la cele două echipe”, a precizat selecţionerul.

 

Meciul cu Ucraina va avea loc pe 12 octombrie curent la Chişinău, începând cu ora 21.00.