Şefii de la silvicultură de la Bălţi au fost arestaţi

cna1

Cinci funcţionari au fost reţinuţi ieri seară, 30 noiembrie, la Bălţi în dosarul defrişărilor ilegale. Este vorba despre cazul, anunţat acum două săptămâni, când au fost reţinuţi doi oameni de afaceri, învinuiţi de procurori de defrişarea ilegală a 9 hectare de pădure din zona forestieră Ivanovca şi construirea unui bazin acvatic şi a două drumuri de acces, se menţionează într-un comunicat al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Aseară, în cadrul aceleiaşi cauze, au fost reţinuţi directorul Întreprinderii pentru silvicultură Bălţi, doi pădurari, un inginer şi un inspector din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat Făleşti. Funcţionarii sunt bănuiţi că au manifestat neglijenţă prin controlul insuficient efectuat la arendaşii celor 9 hectare de pădure şi şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu prin neîntocmirea proceselor-verbale corespunzătoare.

Cele cinci persoane se află în prezent în izolator, fiind reţinute pentru 72 de ore. Pe numele lor, au fost deschise două cauze penale – pentru neglijenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la şase ani de închisoare. Cauza se află în gestiunea Direcţiei generale nord a CNA, iar urmărirea penală se desfăşoară sub conducerea Procuraturii anticorupţie.

The following two tabs change content below.