Şedinţa de recuzare a judecătorilor Curţii de Apel Chişinău a afost amânată

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a amânat ieri şedinţa care urma să examineze solicitarea avocaţilor comuniştilor de a recuza toţi judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău. Anterior, CSJ a respins solicitarea avocaţilor PCRM de recuzare a unui complet de judecători de la Curtea de Apel, care a declarat valabil mandatul primarului ales Dorin Chirtoacă.

După ce avocaţii angajaţi de PCRM şi-au declarat neîncrederea faţă de toţi judecătorii de la Curtea de Apel, aceştia au cerut ca CSJ să numească o altă Curte de Apel pentru a le examina doleanţa. Deşi şedinţa de judecată la CSJ a fost stabilită pentru ora 10.00, după aproape trei ore de aşteptare, referentul judecătorului Nina Cernat a sunat la serviciul pază din holul CSJ şi a transmis că judecata se amână, fără a preciza o dată anume.

„Nu văd vreun temei pentru strămutarea procesului către alţi judecători, după ce CSJ s-a pronunţat pe marginea acestui caz”, a declarat jurnaliştilor Ion Casian, avocatul Partidului Liberal. „Văd că este o încercare de tergiversare”, a spus el.

Pavel Midrigan, avocatul PCRM, a spus că nu poate explica motivul din care şedinţa programată pentru ora 10.00 la CSJ a fost amânată pentru o perioadă nederminată.

M.L.

 

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)