Şedinţa de judecată în cazul Platon a avut loc cu uşile închise

platon cu ochii vineti

Avocatul lui Platon: „Reprezentantul Consulatului Moldovei, în pofida şedinţei închise, intră des în sală”. Echipa de avocaţi care îl apără pe Veaceslav Platon susţine că, la şedinţa de judecată, a venit un reprezentant al Consulatului Republicii Moldova la Kiev şi, în pofida şedinţei cu uşile închise, intră şi iese des din sală primind indicaţii la telefon. Mai mult, avocaţii susţin că acesta ar influenţa judecătorii.

Unul din avocaţii lui Platon, Gleb Seghida

Potrivit unimedia.info, lui Veaceslav Platon i s-a făcut rău în sala de şedinţe, fiind chemată o ambulanţă. Pe faţa lui Platon au apărut vânătăi.


Sursa foto: unimedia.info

Potrivit asn.in.ua, judecătorul delegat să ia o decizie în acest caz este K.O. Moskalenko, unul dintre judecătorii care ar fi condamnat  participanţii la protestele pe Maidan. Portalul ucrainean de ştiri mai scrie că apărarea lui Platon nu a fost informată adecvat despre şedinţa de ieri de judecată. Avocaţii ar fi fost informaţi cu 20 de minute înainte de şedinţă.

Mandatul de arest emis de autorităţile de la Chişinău pe numele lui Veaceslav Platon, reţinut luni seară la Kiev, a expirat ieri seară la ora 19:00. Avocaţii omului de afaceri credeau ieri că urma să îi fie prelugită măsura de arest cu încă 30 de zile. Totodată, avocaţii săi nu exclud că instanţa de la Kiev ar putea decide astăzi extrădarea sa R. Moldova.

Amintim că Veaceslav Platon a fost anunţat luni în urmărire internaţională pentru implicare în furtul din sistemul bancar. El a respins acuzaţiile, declarând că dosarul penal i-a fost deschis la comanda lui Vladimir Plahotniuc pentru devierea atenţiei publice de la adevăratul beneficiar al „jafului secolului”.