Secretele unui păr sănătos şi strălucitor

FRUMUSEŢE // Părul trebuie îngrijit constant dacă vrei să-i menţii strălucirea

Pentru asta ai la îndemână o mulţime de soluţii, de la şampoane hidratante, măşti şi seruri, până la suplimente nutritive, care-i redau vitalitatea, acţionând din interior spre exterior. Iată cum ar trebui să decurgă un ritual de îngrijire a părului, care să-i asigure sănătatea şi strălucirea. Foloseşte şampoane adecvate, măşti, loţiuni protectoare pentru a-l feri de căldura uscătorului, dar ia şi suplimente nutritive care-l hrănesc din interior.

Trebuie să foloseşti întotdeauna şampoane-tratament adaptate tipului tău de păr, în special cele care protejează împotriva agresiunilor exterioare, anti-mătreaţă sau anti-cădere, alternându-le cu un şampon blând. Ca şi pielea, părul are nevoie de rehidratare după spălare. Un şampon nu merge, aşadar, folosit fără un produs de îngrijire. Trebuie să utilizezi regulat măşti reparatoare pe toată lungimea părului şi pe vârfuri. Apoi, ideal este să faci o cură de trei luni: de trei ori pe săptămână să iei fiole, capsule cu oligo-elemente sau fiole anti-cădere, mai ales după ce te întorci din vacanţă, moment în care părul cade şi devine mai fragil. Acestea regenerează scalpul, previn căderea părului, restabilesc fluxul sanguin şi îmbunătăţesc, la modul general, tonusul capilar. Dacă foloseşti uscătorul de păr, optează pentru un ser fără clătire, care îl protejează de căldură.

Masajul stimulează creşterea

Un masaj după aplicarea unei fiole anti-cădere, făcut astfel încât să nu agreseze şi nici să stimuleze prea tare glandele sebacee, poate fi benefic pentru părul tău. Este ideal pentru relaxarea părului şi stimularea creşterii acestuia. De preferat este ca masajul să dureze câteva minute şi să-l faci o dată pe săptămână.

Suplimentele nutritive îi dau vitalitate

Trebuie să eviţi să-ţi speli părul în fiecare zi, deoarece acest obicei are tendinţa de a sensibiliza fibra şi a mări excesul de sebum. Fumatul poate, de asemenea, să deterioreze părul, să-l facă tern şi să-i degradeze culoarea. Poţi folosi şi suplimente nutritive, ca fier, calciu, magneziu şi săruri minerale, care hrănesc părul din interior, măresc efectul măştilor şi întăresc şi unghiile, în acelaşi timp.

Anumite şampoane îl pot degrada

O serie de factori intervin şi agresează părul de-a lungul anului. Mai întâi, poluarea, care îngraşă scalpul. Tratamentele medicamentoase pot, de asemenea, să altereze, uneori, fibra capilară, la fel ca şi o alimentaţie dezechilibrată. Un lucru pe care nu foarte multă lume îl ştie, din păcate, este acela ca şi anumite şampoane pot dăuna părului. Cea mai mare parte a produselor de îngrijire sunt fabricate pe baza de silicon, care netezesc părul şi îl fac să strălucească. Dar, în timp, au tendinţa de a-l sufoca, antrenând căderea acestuia.

Dacă îţi vopseşti părul, foloseşte produse cu proteine

Chiar dacă vopselele au fost îmbunătăţite cu timpul, astfel încât să nu agreseze podoaba capilară, este suficient să laşi produsul să acţioneze puţin mai mult timp pentru a-l deteriora sau să foloseşti uscătorul de păr zilnic pe părul vopsit. Cu toate acestea, produsele de îngrijire te pot salva. Acestea îi vor asigura părului tău hidratarea necesară. Alege un produs pe bază de proteine, indiferent că este unul sub formă de cremă, mască sau loţiune. Dacă este necesar, tundeţi vârfurile, pentru ca părul deteriorat să se regenereze.

Este foarte important şi ca, în caz de vopsire, să utilizezi produse protectoare contra razelor UV şi de styling înainte de a folosi uscătorul, placa de întins sau ondulatorul. În timpul sezonului estival, îţi este mai uşor să-l laşi să se usuce natural, protejându-l astfel măcar în cele câteva luni de vară. Foloseşte un şampon şi un balsam pentru păr vopsit. Nu numai că părul tău va fi mai sănătos, dar şi culoarea va rămâne strălucitoare mai mult timp.