Secretară din Drochia, reţinută pentru „influenţă asupra primarului”

Secretara primarului din Cotova, Drochia, a fost reţinută de ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, fiind bănuită că ar fi pretins bani de la un cetăţean pentru a-l ajuta să obţină o semnătură de la primar, scrie jurnal.md.

Potrivit denunţătorului, funcţionara ar fi extorcat de la el 400 de dolari pentru eliberarea unui document care i-ar fi permis solicitantului deschiderea unei rute de autobuz Cotova–Bălţi. Secretara ar fi spus că are influenţă asupra primarului şi că îl poate determina să semneze demersul în cauză.
Funcţionara a fost reţinută în flagrant delict în incinta Primăriei după ce a primit 400 de dolari, marcaţi „mită CCCEC”. De la faţa locului au mai fost ridicate şi certificatele solicitate, semnate de primar.
Conform informaţiilor preliminare, o parte din banii pe care i-a extorcat secretara urmau să fie transmişi primarului. Preventiv, se presupune că acesta ar fi acţionat în înţelegere prealabilă cu asistenta sa.
Bănuita este cercetată penal pentru trafic de influenţă şi riscă o amendă în valoare de la 500 la 1500 unităţi convenţionale sau închisoare până la trei ani.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)