Seară moldovenească la Ambasada Republicii Moldova din Bruxelles

În seara zilei de 14 noiembrie, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Belgia a avut loc o Seară moldovenească, organizată în cooperare cu Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova (UCRM). În cadrul acesteia, vinul bun și bucatele tradiționale moldovenești nu au lipsit de pe masă.

La eveniment au participat președinții asociațiilor moldovenești din Belgia, jurnaliști, oameni de afaceri belgieni, dar și cetățeni moldoveni care își au propriile afaceri în această țară. Seara moldovenească a fost o oportunitate pentru prezentarea și promovarea produselor specifice locale din fiecare raion participant, precum și pentru discuții cu reprezentanți cercurilor de afaceri din Belgia.

După partea oficială a evenimentului, în care au fost ținute discursuri precum și prezentările raioanelor participante, oaspeţii au avut posibilitatea să deguste vinuri şi bucate tradiţionale moldoveneşti.

Delegația UCRM, din componența căreia fac parte președinți și consilieri ai Consiliilor raionale din Leova, Basarabeasca, Criuleni, Cantemir, Fălești, Nisporeni, precum și oameni de afaceri și meșteri populari din aceste localități, se află în vizită la Bruxelles, cu ocazia inaugurării Biroului de reprezentare a UCRM în capitala europeană, în cadrul oficiului Uniunii Naționale a Consiliilor Județene a României.

Sursa: diaspora.moldova.org