Seagal cumpără „Moldova-Film”

CINEMATOGRAFIE // Steven Seagal s-a decis să cumpere „Moldova-Film”, iar primul lucru pe care îl va face va angaja un moldovean în calitate de carpet manager

Studioul „Moldova-Film” va fi privatizat de actorul american Steven Seagal. Este vorba de cea mai mare investiţie străină în Republica Moldova, după „Union Fenosa”. Până a veni în ţara noastră, actorul organizează un casting pentru tinerii din R. Moldova, pentru ocuparea postului de carpet manager. Seagal are convingerea că fără un carpet manager de talie mondială afacerea nu are cum să meargă. Americanul crede că moldovenii sunt demni de a ocupa un asemenea post de răspundere, mai ales că în timpul vizitei sale din 2007 în Republica Moldova Seagal a angajat o asistentă moldoveancă de 22 de ani.

Vizita vicepreşedintelui american, Joe Biden, în Republica Moldova l-a convins pe actorul Steven Seagal că PCRM-ul lui Voronin, care este inamicul prietenului său Gabi Stati, nu va mai reveni la guvernare şi din acest motiv poate să facă investiţii în ţara noastră. Actorul a discutat detaliile proiectului cu Stati, iar ultimul l-a sfătuit să vină cât de curând în Republica Moldova.

 

Privatizarea „Moldova-Film”, cea mai mare investiţie străină

Deşi milionarul Gabriel Stati a scris pe blogul personal că Republica Moldova a ratat şansa de a avea un Hollywood moldovenesc, denumit „Mollywood”, ca urmare a arestului neîntemeiat şi presiunile exercitate asupra familiei Stati, se pare că, până la urmă, omul de afaceri s-a înţeles cu actorul american Steven Seagal, care revine în Moldova ca să privatizeze Studioul „Moldova-Film”. Potrivit sursei JURNALULUI, aceasta e cea mai mare investiţie străină, după „Union Fenosa”. Sursa a mai menţionat că au fost puse la punct toate detaliile înţelegerii.

Referindu-se la achiziţia pe care o va face Seagal, regizorul Francis Ford Copolla a declarat pentru presa din SUA că este sigur că cinematografia moldovenească are viitor. „Dacă a pus mâna Seagal pe „Moldova-Film”, lucrul e ca şi făcut”, a opinat Copolla.

DirectorulMoldovaFilm” confirmă realizarea afacerii

Directorul studioului „MoldovaFilm“, Ion Şiman, s-a lăudat că anume el s-a înţeles cu Seagal privitor la privatizarea instituţiei, dând o şansă de renaştere cinematografiei din Republica Moldova. Acesta a mai adăugat că unele grupuri de interese au aflat că Seagal vrea să cumpere „Moldova Film” şi anume din acest motiv a fost demis la indicaţia ministrului Culturii, Boris Focşa. „Ştim din partea cărui partid a fost înaintat Focşa pentru funcţia de ministru. Se pare că cineva din conducerea acestui partid, cred că ştiţi despre cine e vorba, a pus ochii pe imobilele şi terenurile „Moldova Film”. Cum au aflat că Seagal vrea să cumpere totul, m-au îndepărtat pe mine. Oricum, în cele din urmă, adevărul a triumfat, iar actorul american va face „Mollywood”-ul”, a spus Şiman.

Regizorul Igor Cobileanski susţine că este un pas important pentru cinematografia moldovenească. „Prin această investiţie trecem la un nivel nou. Filmele produse la noi pot cuceri premii Oscar sau alte distincţii la concursuri de prestigiu”, a menţionat Cobileanski.

Casting pentru carpet manager

Steven Seagal a vizitat pentru prima dată Republica Moldova în anul 2007. Atunci actorul a angajat-o pe Felicia Lupaşcu, o tânără de 22 de ani, ca asistentă. Seagal s-a arătat mulţumit de alegerea făcută, iar acum, când va reveni în Moldova, va organiza un casting pentru postul de carpet manager. Persoana va fi responsabilă de întreţinerea la nivel mondial a terenului de antrenament. Actorul a spus că are în America un carpet manager, dar ultimul s-a îmbolnăvit şi nu-şi mai poate continua cariera.

Doritorii de a aplica pentru acest post trebuie să fie persoane cu vârsta cuprinsă între 21 şi 31 de ani, să aibă studii superioare, să cunoască bine limba engleză. CV-urile cu poze şi Scrisoarea de Motivare pot fi trimise pe adresa electronică, sscarpetmanager@yahoo.com. Termenul limită de depunere a actelor este 1 mai. Angajatorul menţionează că salariul va fi unul motivant.  (!)

Studenta moldoveancă, Felicia Lupaşcu, asistenta lui Seagal

Actorul american Steven Seagal şi-a găsit în timpul vizitei sale din 2007 în Republica Moldova o asistentă personală perfectă. Starul a profitat şi a organizat ad-hoc un casting pentru a-şi găsi un om de încredere. După multe vizionări, Seagal s-a oprit asupra unei moldovence de 22 de ani, pe nume Felicia Lupaşcu.

Deşi a declarat că pentru postul respectiv nu avea nevoie de fotomodele, pentru că acestea se comportă ca nişte vedete, persoana care a câştigat castingul arăta foarte bine şi figura ca fotomodel pe site-ul unei agenţii internaţionale, fapt ce a generat multe comentarii privind criteriile pe baza cărora actorul şi-a ales “asistenta”.

Marina Lița