Se majorează preţul la pâine

Mai multe brutării din RM au mărit preţul la pâine. Astfel, pâinea se vinde mai scump în raioanele Teleneşti, Ungheni, Ciadîr-Lunga şi Călăraşi. Producătorii spun că au fost nevoiţi să mărească preţul, dar refuză să vorbească deschis despre asta.

În timpul apropiat, se va scumpi şi pâinea produsă de brutăriile din raionul Orhei. Cel puţin doi brutari au declarat pentru Radio Orhei că intenţionează să majoreze preţurile. Ion Borodeţchi, directorul unei brutării, a spus că roada mică din acest an determină o creştere a preţurilor în medie cu 10%.
În acelaşi timp, locuitorii oraşului Floreşti au parte de pâine mai scumpă cu 20 la sută. Deocamdată, au recurs la modificarea preţurilor două din cele şase brutării. Prețurile au fost majorate în funcție de greutatea pâinii.

 

Totodată, administraţia Combinatului „Franzeluţa” susţine că la Chişinău preţul la pâine va rămâne neschimbat cel puţin în următoarele zile. Cert este că experţii de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare au început să revizuiască preţul la pâinea produsă de „Franzeluţa”.

 

După seceta din acest an ce a lovit Rusia, Ucraina şi alte state, bursele internaţionale au afişat preţuri record la cereale. Grâul s-a scumpit în medie cu 20%. În Republica Moldova, preţul la grâu a crescut cu circa un leu.

 

Cu toate acestea, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, susţine că preţul nu va creşte foarte mult. Acesta spune că dacă producătorii agricoli din RM vor încerca cumva să mărească prea mult preţul la materia primă, aceasta se va importa în cantităţi mari din Ucraina. Pe moment, deja se importă făină mai ieftină din ţara vecină.

După epresa.md

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)