Se joacă calificarea

Naţionala Republicii Moldova va juca meciurile decisive pentru calificarea în prima grupă a zonei Euro-Africane a Cupei Davis

Astăzi, începând cu ora 13:00, naţionala Republicii Moldova va juca primele două meciuri din cadrul rundei a treia a Cupei Davis. Meciurile se vor disputa la manejul de atletism din capitală amenajat special pentru această competiţie.

Tenismenii moldoveni vor avea de înfruntat, în cadrul rundei a treia a grupei a doua din zona Euro-Africană, jucătorii naţionalei Portugaliei. Meciurile vor avea loc pe o suprafaţă de joc care, după părerea jucătorilor noştri, ne va avantaja.

„Portughezii joacă mai bine pe o suprafaţă mai lentă, pe zgură, de asemenea, afară, când e vânt. Am decis să jucăm în sală, pe o suprafaţă mai rapidă, şi cred că acesta este un avantaj pentru noi”, a declarat liderul naţionalei noastre, Radu Albot.

Până acum, naţionala Moldovei a reuşit să treacă de Bosnia şi Herţegovina, precum şi de Ungaria, ultima a fost surclasată pe terenul propriu, la manejul de atletism. De această dată, adversarul va fi cu mult mai tare, deşi joacă mai bine pe terenurile cu suprafaţă mai lentă. Liderul portughezilor, Joao Sousa, a demonstrat la ultimul turneu de Grand Slam, în SUA, că poate juca şi pe terenurile cu acoperire hard. Acesta a ajuns până în runda a treia în care a fost eliminat de numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovici. Sousa se află pe locul 89 în clasamentul ATP, reuşind să urce şase poziţii după evoluţia de succes de la US Open.

„Pot spune că ultimul US Open a fost unul de succes pentru mine. Am cedat numai în faţa lui Novak Djokovici. După o săptămână de vacanţă, sunt într-o formă bună şi vreau să ajut echipa mea să se califice în prima grupă a Cupei Davis”, a declarat portughezul.

Moldovenii sunt optimişti

Din lotul lusitanilor mai fac parte Gastao Elias (locul 131 ATP), Pedro Sousa (locul 290 ATP), fratele vedetei portugheze, şi Rui Machado (locul 300 ATP). De cealaltă parte, selecţionata Republicii Moldova este formată din Radu Albot (locul 212 ATP), Maxim Dubarenco (locul 380 ATP), Roman Borvanov (locul 506 ATP) şi Andrei Ciumac (locul 617 ATP).

Cu toate că există o diferenţă considerabilă în clasament între tenismenii celor două naţionale, jucătorii moldoveni susţin că nu întotdeauna raitingul este factorul decisiv, important este să crezi în victorie.

Cel mai important meci

Astăzi, Radu Albot va juca contra numărului doi portughez, Gastao Elias, iar Maxim Dubarenco contra vedetei lusitane, Joao Sousa. Pentru sâmbătă este programat meciul la dublu, iar duminică se vor disputa ultimele două partide la simplu.

Acesta este cel mai important meci de tenis din istoria naţionalei noastre, în care jucătorii noştri promit că vor arăta un joc frumos. „Doi ani în urmă, am jucat contra Macedoniei şi ne-am calificat în a doua grupă. Atunci a fost de asemenea un meci important, însă o partidă de nivelul celei cu Portugalia, în Moldova, încă n-a avut loc. Îi invit pe toţi la meci şi sper că vom face un meci bun”, a spus liderul naţionalei RM.

Reamintim că meciurile vor avea loc la manejul de atletism din Chişinău, începând cu ziua de vineri, ora 13:00, sâmbătă la aceeaşi oră şi duminică la ora 11:00. Meciurile vor fi transmise de postul de Moldova 1 şi portalurile privesc.eu şi streamhunter.eu. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul www.iticket.md. Preţul acestora variază între 30 şi 70 de lei.

Diego Gherman

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)