Scrisorile lui Ion Buraga: Niște proști

Ieri am discutat despre rezultatele exit-pollului. Unii spuneau că rezultatele sunt credibile, alții că sunt foarte credibile. Erau însă şi unii pesimişti, cărora rezultatele li se păreau o catastrofă, căci le confirmau convingerea că lumea se mișcă într-o direcție greșită și apocalipsa vine peste noi din clipă în clipă.

– Au scăpat cu bine liderii alianţei! Glonţul le-a trecut pe lângă tâmplă. Dacă pierdeau alegerile, lumea avea să-i arate cu degetul ca pe nişte proşti. Iată merg nişte proşti! Acum, cu scorul pe care îl arată exit-poll-ul, ei par nişte genii, spuse Cozonac.

– Nu zice hop până nu-i sări! – strigă Colesovnazadov. Să n-o păţiţi ca Geoană!

–  Rezultatele sondajului demonstrează că strategia PLDM a fost corectă. Chirtoacă trebuie să-i mulțumească lui Filat pentru că l-a retras pe Bodiu. Victoria din primul tur se datorează celor de la PLDM. Spre deosebire de alții, noi am manifestat solidaritate în AIE nu prin vorbe, ci prin fapte, strigă Caltânăr fluturându-şi cravata verde pătată cu roşii verzi murate bine.

– Chirtoacă trebuie să le mulţumească celor de la PD, pentru că nu au retras-o pe Buliga. Categoric, cei care au votat pentru Buliga nu ar fi votat pentru Chirtoacă! Meritul PD în victoria lui Chirtoacă este indiscutabil! – strigă sanitara Vera.

–  Victoria lui Dorin i se datorează lui Mihai Ghimpu, fiindcă el nu i-a încurcat lui Dorin în campania electorală. Fiindcă, dacă se implica, precis că exit-poll-ul nu-i dădea rezultatul pe care i l-o dat, menţionă Scurtoi.

Discuţiile au continuat până au apărut primele rezultate care erau pe dos faţă de rezultatele sondajului.

– Staţi, staţi, staţi… Stimaţi colegi, se pare că liderii alianţei nu suntem chiar genii, spuse Cozonac.

–  Daaa, aşa cum arată rezultatele ei arată pe alocuri ca nişte proşti! – confirmă Scurtoi

– Categoric, sunt nişte proşti, ca formă şi ca caracter! – încheie sanitara Vera.

Acuma stau şi mă gândesc: oare arăt şi eu aşa de prost ca liderii AIE?

Al vostru catopsil, scriobozaurt, indeteletib, Ion Buraga

 

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga