Scrisorile lui Ion Buraga – Lupu: Dodon e o conservă comunistă

FB: Dle Lupu, ați lansat recent inițiativa unei întâlniri dintre liderii AIE. De ce credeți că Vlad Filat nu v-a convocat până acum?

ML: Este clar de ce: este foarte și foarte prins. De fapt, lui îi este cel mai greu, i-a revenit povara cea mai mare a guvernării. Mai cu seamă după ce comuniștii au pârjolit bugetul. Mă mir cum de mai are nas Dodon să candideze, când el ne amăgea că criza mondială ne ocolește, lăsând o groapă în buget.

FB: Dar credeți că Filat apreciază ceea ce faceți Dvs?

ML: Asta contează mai puțin, dar sunt sigur că apreciază. Povara noastră însă nu se compară cu a lui. Îl admir cum de le reușește pe toate. Mai cu seamă pe exterior, în ce privește relațiile cu UE, sunt pur și simplu un succes. Dar  nu numai pe exterior, ci și pe interior. Cum s-a luptat el cu balaurul prețurilor, pe mine mă treceau fiorii, mi se ridica părul măciucă.

FB: Mă emoționează cuvintele Dvs. Pe alocuri îmi vine chiar să plâng de bucurie că vă înțelegeți atât de bine.

ML: Categoric, facem aceasta în ciuda dușmanilor noștri, care credeau că Alianța nu va rezista. Iată că rezistă și rezistă cu succes. Categoric, colegul nostru Mihai Ghimpu avea dreptate să spună că alianța noastră e foarte și foarte tare, ca betonul. Și pe zi ce trece se întărește tot mai mult.

FB: Ce mesaj le transmiteți alegătorilor?

ML: Acest scrutin local este încă o piatră de grea încercare pentru viitorul Republicii Moldova! Același lucru ar fi bine să-l înţeleagă și cei care încă mai sunt păcăliți de comuniști, dar, mai ales, cei care iau decizia de vot în ultimele zile: dacă așteptați politici de susținere din partea statului, este fără perspectivă să susțineți opoziția sau să stați acasă. Cei care vor sta acasă ori vor vota cu Dodon, vor vota pentru alegeri anticipate. Deci asta vreau să le spun: Dacă vreți alegeri anticipate, votați cu Dodon.

FB: Și dacă mesajul nu va fi receptat?

ML: Eu sunt sigur că cetățenii noștri au înțeles că în Alianță ne mai certăm uneori, din păcate, că avem unele divergențe, dar Alianța este, ca să-l citez pe premierul Filat, iarbă verde, este viață, tinerețe, viitor. Pe când comuniştii sunt frunze uscate, ziua de ieri. Uitați-vă la Dodon, aici sunt de acord cu dl Ghimpu, uitați-vă la Dodon, e conservă. E o conservă comunistă.

FB: Și ultima întrebare: ce se va întâmpla cu Alianța, dacă ne vom integra în Europa?

ML: Categoric, Alianța va rezista și va înregistra noi succese.

FB: În cazul acesta, vă rog să răspundeți încă la o întrebare despre politicieni: sunt ei sinceri sau nu?

ML: Un politician sincer e ca o centrală atomică absolut sigură. E corect să ai întotdeauna dubii.

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga