Scrisorile lui Buraga:Victoria nu încape de Europa

Ieri am discutat despre Ziua Europei integrate, să o sărbătorim creștinește, pravoslavnic, pe 9 mai sau să nu o sărbătorim? Unii spuneau că Ziua Europei trebuie să o sărbătorim ca în Europa, alții că trebuie s-o sărbătorim ca la noi, pe stil vechi și pe stil nou, căci trebuie să ne mândrim și să ținem la tradițiile noastre sovietice moldovenești.

„Când Voronin era prezident, nu se ducea la sărbătoarea voastră fașistă limba noastră cea română, da’ liderii AIE de ce vin la sărbătoarea noastră cu panglici? Ca să ademenească alegătorii îmbuteliați ai PCRM! Îs niște fățarnici, numai Voronin și Dodon îs sinceri ca o sută de grame de votcă! Noi i-am biruit pe fașiști și înseamnă că nu trebuie să fie nicio zi a Europei la noi!” – strigă Colesovnazadov, revoltat că primarul Dorin Chirtoacă își puse și el în piept o panglică georgiană. „Până la urmă, odată și odată va trebui să ne unim cu toții, să sărbătorim împreună, ca o familie unită la nevoi și bucurii”, oftă moș Dumitru, mai sperând naiv să apuce acea zi reglementată organic. „Nu unire! Nu unire! Noi sîntem învingători! Voi ziceți unire cu Europa, dar vreți unire cu România! Cu Antonescu și cu Băsescu! Fașiștilor! Noi v-am eliberat, da’ voi ați distrus Uniunea Sovietică! Voi nu sînteți sinceri!” Fiindcă toată lumea tăcea, Colesovnazadov se dezlănțui într-atât încât dr Stuh porunci să i se administreze trei doze de laxative.

Acuma stau și mă gândesc la geografie: când s-a hotărât că continentul european se întinde până la Ural, se știa de moldoveni ori nu? Și dacă se știa, am fost noi luați în calcul ori nu?

Al vostru garof, zarnacadel, zambil, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga