Scrisorile lui Buraga: Votul lui Ghimpu

Ieri am discutat despre repetarea alegerilor. Să fie repetate sau nu? Unii ziceau că da, de ce nu, cât e să mai mergem o dată la votare, unde merge mia merge și suta, alții ziceau că ajunge, că s-au săturat de atâtea alegeri, că comuniștii, fiind împotriva democrației burgheze, n-au dreptul moral să apeleze la alegeri repetate, e ca și cum niște bandiți ar apela la justiție în chestiuni de împărțire a prăzii.

În timpul acesta se desfășura conferința de presă a lui Mihai Ghimpu care povestea că, după ce a ieșit din cabina de vot, un bătrânel care vorbea în limba rusă l-a oprit şi l-a întrebat: „Tu eşti Ghimpu? Voi vota pentru mata!”. „Acest lucru înseamnă că cetăţenii au înţeles că Partidul Liberal este un partid pentru dreptate şi adevăr”, spuse țanțoș Ghimpu. Era vizibil satisfăcut de contribuția sa la succesul lui Chirtoacă. „Cu o  rândunică nu faci primăvara, iar cu un vot nu câștigi alegerile”, remarcă Scurtoi fără elan polemic. „Este un renegat (bătrânelul rus)! – strigă  Colesovnazadov. – Asemenea oameni erau înainte împușcați! Trădătorul!” „Nici eu nu cred că există un asemenea bătrânel”, – spuse sanitara Vera pesimistă, provocând o nouă polemică: a existat bătrânelul sau nu a existat. Unii spuneau că da, că e posibilă o excepție, o abatere de la normal, alții că nu, că așa ceva nu e posibil, căci altfel acest bătrânel era demult în salonul nostru.

Acuma stau și mă gândesc: dar dacă bătrânelul este unul real, vorbeşte natural rusește și chiar a spus că va vota pentru Ghimpu? La ce grad de disperare l-o fi adus comuniștii pe sărmanul om!

Al vostru podpolșcik, interpelist, ilegalant, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga