Scrisorile lui Buraga: Voronin s-a supărat

Ieri am discutat despre succesorul lui Voronin la cârma PCRM. Unii spuneau că Voronin va lăsa în locul său un bărbat, alții că o femeie, alții că nu va lăsa pe nimeni, căci este de neînlocuit ca Lenin, Stalin şi Brejnev.

Rău o făcut Baiden că nu o vrut să se întâlnească cu Voronin, spuse Colesovnazadov trist ca o ceapă. În Rusia s-o întâlnit cu KPRF, da’ la noi nu o vrut să se întâlnească cu Voronin. Şi nici cu Ghimpu nu s-o prea întâlnit, era ca a cincea roată la căruţă. Nici Cătrin Eșton, de la UE, n-o vrut să se întâlnească cu liderul PCRM. Fug europenii de dânsul ca dracul de tămâie. Senatorul american McCain a spus că comuniștii îs forțele întunericului, strigă Caltânăr, fluturându-şi cravata verde, pătată cu roşii verzi murate bine. N-o spus el așa ceva. El o adiat numai, preciză sanitara Vera. În locul lui Voronin, eu aş ieşi din partid şi din viața politică şi m-aş duce la vila de la Țiganca, unde are îngrădite 700 de hectare de pădure. Numai că nu am pe cine lăsa în locul meu, spuse Colesovnazadov. Partidul comunist îi ca o coloană de tancuri, nu-i greu de condus. Las-o pe Greceanu, propuse Cozonac. Glumești? Greceanu îi buhgalter. Dacă îi spui să socoată, socoate, dacă îi spui să tragă cu pulemiotu’, ea trage, dar nu are idei. Dodon are idei, interveni Liceana Ala. Glumești? Dodon îi Dodon, o moară stricată. Muntean îi într-o doagă… Tkaciuk se crede Ceghevara de pe Bâc. O să ducă partidul în pădure la păscut… N-am pe cine lăsa. Ghimpu îl poate lăsa pe nepotu-său, da’ eu pe cine să las? – întrebă retoric Colesovnazadov. Lasă-l pe Lupu, propuse sanitara Vera. Aici părerile s-au împărţit: în timp ce reprezentantele sexului frumos erau pentru Lupu, reprezentanţii sexului opus erau sceptici.

 

Acuma stau și mă gândesc: de ce totuşi vicepreşedintele american Joe Baiden nu a vrut să se întâlnească cu liderul comunist Vladimir Voronin? Nu cumva comuniştii nu există în realitate?

 

Al vostru vaeshael, drinkhael, purenesesistas, Ion Buraga

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga