Scrisorile lui Buraga: Voronin nu are încredere în sine

Ieri am discutat despre identitatea dublă. Juriştii spuneau că e legal, iar cei fără studii juridice considerau că nu poate fi legal în niciun caz, altfel cuvântul legal nu are sens juridic.

– Pe mine nu m-a mirat că Plahotniuc mai are un nume, spuse Cozonac.

– Pe mine nici atâta, spuse moş Dumitru.

– Eu sunt sigură că el mai are pe undeva şi alte nume, spuse sanitara Vera.

– Acum iese că Plahotniuc este însurat cu dna Plahotniuc, cu care are doi copii, şi, în acelaşi timp, el este însurat cu doamna Ulinici, cu care iarăşi are doi copii. Asta se numeşte poligamie şi procurorii creştini-democraţi trebuie să-şi spună cuvântul!, afirmă Sobcor.

– Evrica!, strigă Caltânăr, fluturându-şi cravata verde pătată cu roşii murate verzi. Plahotniuc poate transporta ţigări peste Prut, iar Ulinici le poate vinde deputaţilor de acolo. În schimb, Ulinici poate aduce medicamente pe care să le vândă Plahotniuc deputaţilor de la Chişinău.

– Dacă fiecare dintre noi ar avea minim câte două nume, am rezolva şi problema demografică. Dintr-o dată, populaţia noastră s-ar dubla! E o soluţie extraordinară!, se bucură Colesovnazadov.

– Maica Rusie are nevoie de oameni noi. Numărul populaţiei s-ar dubla, dar pibul pe cap de locuitor ar scădea de două ori şi am deveni nu numai cei mai săraci din Europa, ci şi din lume, poate chiar din univers, spuse Sobcor.

Această perspectivă ne mâhni peste măsură şi discuţia se stinse ca un rug părăsit în ploaie.

Acuma stau şi mă gândesc la jurământul deputaţilor comunişti. Ei au jurat cu toţii că nu se vor lăsa cumpăraţi de Plahotniuc şi nici de Ulinici şi vor vota în parlament doar cum va hotărî plenara Comitetului Central. Voronin a jurat şi el că va vota cum i se va dicta. De ce? Ar însemna asta că nu are încredere nu numai în deputaţii comunişti, dar şi în sine însuşi?

Al vostru poligamon, farafaslac, orzhurluit, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga