Scrisorile lui Buraga: Voronin mergând pe jos

Ieri am discutat despre vizita anchilozată a lui Voronin la sediul PD. Unii spuneau că este imposibil ca Voronin să fi mers la Lupu, alţii – că e posibil, dacă bolşevicilor oţeliţi le pasă de interesele familiei prezidenţiale.

–      Dacă nu vine Mahomed la munte, se duce muntele la Mahomed, spuse Cozonac.

–      Nu cred că Voronin, general mihalcovskian de miliţie sovietică, avea să se umilească până la aceea încât să se ducă la sediul PD care aparţine lunecosului, uleiosului Diacov. E vreo farsă a lui Filat, spuse Colesovnazadov ferm convins.

–      Nu de voie să duce capra la târg. Vrei, nu vrei, bea Grigore agheazmă, spuse moş Dumitru confucian.

–      Poate Marian Lupu să prezinte vreo dovadă că cel care a venit la sediul PD era Voronin? Voronin nu avea să vină nici în ruptul capului la sediul mafioţilor! E o farsă perfidă a lui Filat ca să-l compromită! strigă Caltânăr, fluturându-şi cravata verde pătată cu roşii murate.

–      Da’eu cred că o fost Voronin, fiindcă Lupu i-o pârpâlit pe comunişti la foc şi tovarăşii nu au mai putut răbda: facem alianţă ori nu facem? Vor la treucă. La treucă mare. Patru ani în opoziţie îi sleieşte cu totul; marmeladă, răcituri, brânză slăjită, pireu de perje se alege din ei, spuse moş Dumitru.

–      Nu cred că era Voronin. Adevăratul Voronin este ca un taur, nu putea să cedeze aşa de uşor. Să se ducă el la jiţelul nesoverşenoletnii, la doi metri de bulbuci, bolnav de cap şi alcoolic?! Nu cred în vecii vecilor! strigă Colesovnazadov.

–      S-a dus, s-a dus, spuse Sobcor enigmatic. Istoria integrată va consemna acest detaliu minor, dar semnificativ, după cum a fixat ploaia înainte de lupta de la Waterloo.

Auzind de Waterloo, nebunii îşi amintiră de Napoleon şi se întristară, dar nu pe mult timp căci veni ora cinei la care li se dădu compot de fructe uscate bine. Şi asta îi mobiliză.

Acuma stau şi mă gândesc: dacă Voronin a fost capabil să meargă la sediul PD, înseamnă că ţine mult la familia sa. Şi asta e bine.

Al vostru catastrof, sanchilot, ketanostrum, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga