Scrisorile lui Buraga // Voronin dă la bot

Ieri am discutat despre deputatul comunist care a vrut să-l lovească cu pumnul pe ministrul transporturilor, Anatol Șalaru. Unii spuneau că nu e frumos, că e rușine ca, în era informațională, deputații și miniștrii să se ia de gât unul pe altul.

Există metode mult mai eficiente de publicitate politică. Alții spuneau că, dimpotrivă, e bine, e foarte bine că, în sfârșit, și oamenii noștri de stat se comportă ca în țările democratice din Asia. Șalaru e vinovat, nu trebuia să înceapă vorba despre calea ferată Cahul Giurgiulești pe care Voronin cu fiul său Oleg au construit-o fără proiect, pe teren mlăștinos, și acum se surpă, se năruie…, menţionă insidios Cozonac. În timpul acesta, pe ecranul televizorului, apăru Voronin înconjurat de domnişoare jurnaliste foarte nerăbdătoare, care îi băgau în gură nişte microfoane alungite, ştiuleteforme. „Eu consider ca Petrenco o procedat absolut adecvat, – se apăra cochet Voronin, ferindu-şi capul. – Ticaloșii cu o caracteristică îndelungată de pederast, homosexual merită anume astfel de măsuri. Noi avem informaţii încă de când organiza Cenaclul Mateevici în Teatrul Verde”, preciză el. Bine, dar pe doamna Buliga de ce ați îmbrâncit-o? Credeți că-i lesbiană? – replică revoltată la culme sanitara Vera. „Și ea merita să ieie un pumn la bot. S-o purtat obraznic. Mare păcat că nu a luat-o la bot și ea! Noi o să vorbim mai serios cu voi” – amenință liderul PCRM imaginara putere, lăsându-ne tablou electoral. „Am glumit, am glumit, – se corectă Voronin. – Dacă e sa vorbim serios, fără aceste glume negre ale mele, dar eu sunt nevoit să glumesc așa, pentru că acest comportament obraznic trezeşte o astfel de reacție. Trebuie să înţelegi unde ai venit. Dacă nu eşti capabil şi nu eşti făcut pentru asta, de ce naiba te-ai apucat să fii ministru?” – întoarse macazul Voronin, dar nimeni nu râse, fiindcă eram la curent că de umor negru nu se râde bine.

Acuma stau şi mă gândesc de ce nu-i plac lui Voronin homosexualii. Şi asupra lui Lenin a atârnat suspiciunea homosexualităţii. Cu toate acestea, leninismul nu încetează a fi învăţătura cea mai avansată a proletariatului care face sex în condiţii de exploatare cruntă.

Al vostru sexopatolob, froidenșpil, țuiang, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga