Scrisorile lui Buraga // Vinerea Neagră

Ieri am discutat despre scrisoarea lui Lupu către Timofti, în care ex-spicherul îi cere preşedintelui să nu promulge legile votate de liberal-democraţi împreună cu comuniştii, vinerea trecută, şi să numească urgent un candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a pune cât mai repede capăt crizei politice.

Interesant, când Lupu a votat împreună cu comuniştii demiterea guvernului, la ce s-a gândit? La criza politică sau la viitorul european? – se întrebă Cozonac. „Lupu are dreptate: a fost o vinere neagră pentru democraţia şi cursul nostru european! – strigă Caltânăr. Sînt de acord că judecătorii Curţii Constituţionale nu trebuie să depindă de parlament, dar nici de Ghimpu ori de Plahotniuc nu trebuie să depindă! – strigă sanitara Vera. PLDM a cerut tocmai 10 zile ca să numească un nou candidat prim-ministru! Asta-i sabotaj! Dacă nu l-au găsit până acum, cum o s-o găsească de acum înainte? Ei prostesc lumea! Vor să-l propună din nou pe Filat! – strigă Caltânăr. Filat îi ca Lăpuşneanu, dacă Plahotniuc nu-l vrea, el îl vrea! – remarcă Scurtoi.

Acuma stau şi mă gândesc la soarta lui Alexandru Lăpuşneanu. Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau a spus el, şi a intrat în manualele şcolare, chiar dacă nu a făcut mare treabă ca domnitor.

Al vostru cinantrop, prolepsier, rapsod Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga