Scrisorile lui Buraga: Vine lupu!

Ieri am discutat despre mafie, dacă merită sau nu să fie aleasă în parlament. Unii spuneau că merită, căci parlamentul trebuie să-i reprezinte pe toți moldovenii, alții – că mafia se află deja în parlament și nu trebuie să ne facem griji pentru ea, căci își poate purta singură de grijă.

Discuţia a fost precedată de o întâlnire electorală cu candidatul Anamarin Dingo, care rosti următorul discurs: “Stimați alegători, vin în fața dumneavostră cu o veste minunată ca formă și ca conținut: bunul meu prieten şi celebru mafiot Caşalot Trahaniuc a dat curs invitației și rugăminților noastre și a acceptat să fie înscris în lista electorală a partidului nostru patriotic, onorându-ne nespus pe noi toți. (Aplauze, urale.) Partidul Patriotic se mai poate mândri şi cu faptul că îl avem pe lista candidaților în Parlament şi pe finul dlui Caşalot Trahaniuc. De acum înainte problema nu se mai pune cu cine se va alia partidul patriotic, ci cine se va alia cu partidul patriotic. Căci viitorul prim-ministru va fi al nostru, bunul meu prieten Trahaniuic, cel pe care, fiind dezinformat, l-am numit autor de scheme monopoliste, frauduloase, în domeniul cărnii și produselor de carne și în alte ramuri ale economiei naționale, fapt pentru care îmi cer încă o dată scuze. Dacă liberalii și liberal democrații nu vor accepta candidiatura dlui Trahaniuc, cel care a privatizat fraudulos hotelul Codru și a pus mâna pe alte întreprinderi și pe două frecvențe de stat cu acoperire națională, cel despre care am spus din greșeală că îi pradă pe consumatorii de carne și de pește, noi vom deschide poarta cetății pentru comuniști. Nu doriți comuniști, veți avea mafioți, nu doriți mafioți, veți avea comuniști. (Aplauze, urale.) Spunând că nu este interesat de politică, modificând lista în ultima zi, onegeurile care au inițiat campania pentru un parlament curat au fost păcălite lamentabil de către Trahaniuc, el demonstrând geniul său dubios. Cei care strigau “vine lupu, vine lupu” au strigat degeaba, căci lupu a venit! (Aplauze, urale.) Acum hai să spunem de o manieră tranșantă că, ca formă și ca caracter, această campanie electorală este extrem de dură, necivilizată, depășind toate limitele bunului-simț. Eu personal sunt ținta unor atacuri vehemente, agresive fără precedent cu scopul de a mă denigra, de a diminua statura mea politică. Cioroianu mă face alcoolic, spune că fără o sticlă de votcă băută eu nu ies din casă și că aș reprezenta, ca formă și ca conținut că capacitățile mele mintale sunt invers proporționale staturii mele. Opinia acestui tovarăș degradant chiar nu ne interesează, însă noi rămânem deschiși dialogului și cu stânga și cu dreapta, ceea ce nu înseamnă că nu ținem cont de spusele sale. În același timp, noi respingem cu aceeași principialitate excesele, extremismele președintelui interimar Mihai Ghimpu, care cere retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Apelul lui către NATO este în mod evident superfluu, instigator, care interpretează de o manieră aleatorie, subiectivă, rusofobă termenul de suveranitate și integritate teritorială, subminând, ca formă și ca caracter, baza electorală a Partidului Patriotic. Respingem o astfel de abordare lipsită de flexibilitate, pragmatism și toleranță la adresa sentimentelor imperiale ale partenerilor noștri din Rusia. Noi ne simțim bine cu armata rusă. Noi ne simțim bine cu mafia! (Aplauze, urale.)

Acuma stau și mă gândesc: cât de invidioși pot fi moldovenii, vorbind de rău mafia, care face acțiuni caritabile.

Al vostru gulivern, lilipot, jonatanț, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga