Scrisorile lui Buraga // Ultimul răcnet revoluţionar

Ieri am discutat despre revoluţia de catifea, anunţată de Voronin în ziarul „Comunistul” pentru sezonul de toamnă. Unii spuneau că comuniştii îi plagiază pe cehoslovaci, că nu intri de două ori în apa aceluiaşi râu, alţii spuneau că toamna, când se dă la teasc, nu-i sezon de revoluţie la moldoveni.

„Tot potențialul nostru de protest, toată experiența noastră valoroasă de lupte de stradă, trebuie să o canalizăm pentru rezolvarea unei singure probleme – să forțăm Parlamentul să demită guvernul”, citi Sobcor din „Comunistul”. Nu-i prea repede? Hodoronc-tronc… Guvernul îi nou-nouţ, abia o fost numit, da’ comuniştii cer demiterea? De ce nu-l lasă să lucreze măcar oleacă? – se miră sanitara Vera. Aici logica nu merge. Jos guvernul! Dacă-l lăsăm să lucreze, nu mai facem noi revoluţie! – răspunse Colesovnazadov. N-o să iasă lumea, mai ales toamnă, când se dă la teasc… Anul ista au fost ploi şi recolta o să fie bună. Moldovenii sătui n-o să iasă la revoluţie, repetă moş Dumitru. După revoluţia twitter, revoluţia de catifea îi ca o scârtă de fân vechi pe un gazon nou, menţionă Cozonac. Eu nu cred că trebuie să anunţăm revoluţia. Liberalii şi democraţii nu ne-au anunţat pe 7 aprilie 2009 că fac revoluţie. Da’ noi de ce trebuie să-i anunţăm? Trebuie să facem, nu să vorbim! – se indignă Colesovnazadov, singurul care părea sincer interesat de apelul lui Voronin. Ca să vină lumea, ea trebuie anunţată. De unde o să ştie ea că comuniştii fac revoluţie? – replică moş Dumitru. Eu mă tem că dacă lumea o să ştie ce vrem să organizăm, n-o să vie. Mai bine să nu le spunem. Să spunem că o să fie ceva, şi dacă vine multă lume, le spunem: Bine aţi venit la revoluţie.

Acuma stau şi mă gândesc că, după revoluţia twitter, revoluţia de catifea e ca Poşta Moldovei după Internet. Ori organizăm o revoluţie trăsnet, ultimul răcnet revoluţionar, ori renunţăm. Altfel ne facem de râs.

Al vostru şafandac, galvanizator, comburent, Ion Buraga

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga