Scrisorile lui Buraga: Trei Plahotniuci?

Ieri am discutat de ce prim-vicepreședintele parlamentului, Valdimir Plahotniuc, merge la serviciu cu trei mașini, de ce nu se oprește la semafor și de ce circulă pe contrasens? El este timid și se teme să întârzie la serviciul nou, de aceea nu are când alege pe unde să meargă, spuse Scurtoi. El s-o fi considerând foarte și foarte important. Seamănă cu broscoiul care a vrut să devină bou esopic, interveni Cozonac. Jigodiile de jurnalişti numai asta aşteaptă: să-şi bată joc de om. Cum îşi închipuie ei să circule un cogeamite prim-vicepreşedinte de spicher pe stradă ca un simplu muritor, să oprească la semafor, să aştepte ca un cetăţean de rând culoarea verde, și să nu poată merge pe unele străzi decât numai într-un singur sens?, spuse Sobcor.

Totuși, nu este clar de ce are nevoie de trei mașini. Nu încape în una?, se întrebă moș Dumitru. Eu cred că Marian Lupu şi fracţiunea PD trebuie să vină cu o iniţiativă legislativă ca lui Plahotniuc alias Ulinici să i se permită să meargă la serviciu cu trei mașini, să nu se oprească la semafoare și, în general, să nu fie obligat să respecte regulele de circulație!, spuse sanitara Vera. Mie îmi place cum zâmbeşte el. Seamănă la zâmbet cu Iliescu. Poate să introducem în constituție un articol aparte: Vlad Plahotniuc este suveran şi face orice vrea el pe teritoriile statelor românești!, propuse Caltânăr, fluturându-şi cravata verde pătată cu suc de roşii murate verzi. Această idee plăcu imediat tuturor. Eu cred că şi comuniştii nu se vor putea abţine să nu voteze un asemenea articol de Constituţie, spuse Scurtoi.

Acuma stau și mă gândesc: faptul că dl Plahotniuc circulă cu trei mașini nu ar însemna cumva că el are nu două, ci trei nume?

Al vostru antrobolot, hurmuzal, plahotnicescu-iași, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga