Scrisorile lui Buraga // Transnistria aderă la Belarus?

Ieri am discutat despre declaraţia lui Klimenko, precum că organizaţiile ruseşti se înmulţesc în Republica Moldova ca ciupercile după ploaie şi că numărul mare de organizaţii obşteşti de acest fel nu este întotdeauna justificat şi uneori apar întrebări privitor la raţionalitatea existenţei acestora.

El a băut gaz! – se indignă Colesovnazadov. – El este trădător! Lucrează pentru SRI, SIE, Mossad sau CIA! Să spui că organizaţiile ruseşti se înmulţesc ca ciupercile după ploaie e totuna cum ai spune că e prea multă vodcă sau prea multă seliodkă în magazinele raipotrebsoiuzului, sau prea multă icră roşie! Mâine el va spune că Rusia e prea mare şi trebuie să le facă loc japonezilor sau chinezilor! – se revoltă Colesovnazadov. Se clatină monopolul patriotismului rusesc, asta e, constată flegmatic Cozonac. Pe mine m-a mirat că Putin a confundat drapelul transnistrean cu cel belarus! Simulantul! E cum l-ai confunda pe Lenin cu Stalin sau pe Marx cu Engels. E cum l-ai confunda pe Ştanski cu Lukaşenko! Ştanski e femeie, iar Lukaşenko e bărbat, interveni sanitara Vera. Eu nu aş fi atât de sigur, replică Scurtoi. Cum arată Ştanski? – se interesă moş Dumitru, – s-o văd şi eu. Matale ţi-e interzis,- îl avertiză Cozonac.

Acuma stau şi mă gândesc ce a vrut să spună Putin, prefăcându-se că nu recunoaşte drapelul transnistrean, confundându-l cu cel belarus? Că Transnistria trebuie să adere la Belarus sau viceversa?

Al vostru progerist, moromet, propenal, Ion Buraga

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga