Scrisorile lui Buraga // Specificul baligii naţionale

Ieri, doctor P. Stuh a venit în salon însoţit de un tip lombrozoic, care avea privirea lui Lenin din căruciorul cu rotile. Doamnelor şi domnilor, spuse dl Stuh, vi-l prezint pe dl Miurius Proşca, care vă va vorbi despre cum să ne protejăm economia naţională de pericolul homosexualismului european la umbra uniunii ugro-tătaro-mongole-fine în floare.

Deşi nu este economist de profesie, şi, ca misionar suigeneris, cu plămâni dubli, detestă profesiile materialiste occidentale, dl Miurius Proşca a elaborat în taină un cogeamite plan strategic de apărare a specificului băligarului naţional contra valurilor globalismului şi al produselor modificate genetic, al holivudismului, cocacolismului şi macdonaldismului american. În primul rând, daţi-mi voie să-mi cer scuze pentru păcatul de a fi propagat şi eu până nu demult roadele progresului occidental, decadent şi pervers, spuse Miurius Proşca cu voce sugrumată de emoţie. Mă emoţionez fiindcă evoluez pentru prima dată în rolul de economist, explică el. Revelaţia pe care am trăit-o într-o noapte de vară în faţa portretului de metal al lui felix edmundovici m-a readus la viaţă, m-a salvat de la focul ghehinomului consumist, pragmatic. Proşca a vorbit două ceasuri jumătate fără pauză igienică şi gastronomică, încercând să îmbrace într-o haină sofisticată, modernă, cool, o idee „clocită” de mentalul colectiv pe parcursul mai multor decenii de înflorire forţată: că lucoarea economică vine ca şi cea dosofteică de la răsărit. E timpul să întoarcem oiştea carului naţional în direcţia opusă, ca să salvăm baliga sfântă. Să nu trădăm mirosul caselor autohtone, unse cu baligă de cal! – încheie Miurius în aplauzele anemice ale audienţei sfâşiate de sentimente geopolitice contradictorii.

Acuma stau şi mă gândesc că nimeni nu este profet în ţara lui, deoarece oamenii nu pot avea încredere în prorocirile celor pe care îi cunosc bine.

Al vostru pampon, cameliu, arbitagist, Ion Buraga

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga