Scrisorile lui Buraga // Silvio Berlusconi, prim-ministrul nostru

Ieri am discutat despre viitorul procuror general, care va fi selectat prin concurs oligarhic. Unii spuneau că e foarte şi foarte bine, că intrăm în normalitate, că, în sfârşit, vom avea un procuror general independent, neafiliat politic. Alţii erau mai sceptici, spuneau să nu ne grăbim cu concluziile atâta timp cât nu ştim cine i-a selectat pe membrii comisiei de concurs. Marian Lupu a promis că îl va propune la funcţia de procuror general pe învingătorul concursului, pe cel selectat de comisie! – spuse sanitara Vera. Dacă tot el i-a selectat şi pe membrii comisiei de concurs, atunci vom avea procurorul dorit de PD, de Plahotniuc de fapt, replică Scurtoi. Mai bine să alegem pe cineva din străinătate, cum a propus Filat! – strigă Caltânăr.

De acord, spuse sanitara Vera, dar să fie şi primul ministru din străinătate! Mie, de exemplu, îmi place Silvio Berlusconi. Silvio Berlusconi e mai în vârstă decât Voronin! Mai bine să-l numim pe Hugo Chavez, îmbălsămat, interveni Cozonac. Nu-l mai îmbălsămează, s-au răzgândit, o să-l îngroape. Nu putem să avem un prim-ministru îngropat. O să râdă toată lumea de noi. De ce nu vă place Berlusconi? – se indignă sanitara Vera. Într-adevăr, de ce să nu fie Berlusconi? Lui îi merge vestea că-i corupt, dar cui nu-i merge vestea că-i corupt? El e oligarh, mogul, are televiziuni publice, lasă să concureze cu Plahotniuc, să vedem cine învinge. Cui cu cui se scoate! Presa a scris că el a organizat… orgii, cu fete plătite… tinere… Dar cine-i fără neajunsuri? Să poată conduce guvernul, asta-i principalul, replică Sobcor. Mai bine s-o rugăm pe Angela Merkel… Ea e foarte prinsă, fiind cancelarul Germaniei, are şi criza Greciei, Ciprului, Italiei pe capul ei, dar poate conduce guvernul nostru după orele de muncă şi în weekend, propuse Cozonac. Sau de ce să nu-l luăm pe fostul preşedinte al Franţei, care a pierdut nu demult alegerile şi e liber? Cum îi zice? Are o soţie frumoasă, o italiancă, Carla Bruni… Fiindcă tot zicem că sîntem francofoni, nu-i aşa?

Francezii l-au respins de rău, iar noi să-l luăm de bun? Şi Carla se spune că-l părăseşte.

De ce să nu-l invităm pe Emil Boc, fostul premier al României!? Am putea învăţa de la el şi limba de stat. Doamne fereşte, el a redus pensiile şi salariile bugetarilor! – se împotrivi moş Dumitru. O să-l regretăm noi pe Silvio Berlusconi…, constată filosofic sanitara Vera.

Acuma stau şi mă gândesc de ce să nu alegem un prim-ministru dintre cei care au mai fost, care au experienţă, sînt verificaţi, cum ar fi Andrei Sangheli, Ion Ciubuc, Dumitru Braghiş, Vasile Tarlev, Zinaida Greceanâi? De ce ne tot plângem că n-avem cadre?

Al vostru venerabil, fantoş, caolin, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga