Scrisorile lui Buraga // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre refuzul lui Voronin de a se întâlni cu înaltul comisar european Ştefan Fule, în semn de protest pentru că acesta a participat la marşul homosexualilor şi lesbienelor liberi, adresându-le şi un salut european political corect, tolerant, călduros.

Unii considerau că astfel liderul PCRM se abate de la principiile leniniste ale iubirii revoluţionare, neîngrădite de frontiere mic-burgheze, alţii spuneau că Voronin doreşte probabil să obţină acces sigur şi nelimitat la serviciile raiului promis de Patriarhul Kirill. De aceea, în loc să-l aştepte pe Fule la sediul PCRM, după cum promisese, a plecat, ca un pedofil politic înveterat ce este, la monumentul lui Lenin de la Moldexpo, pe a cărui fundal de granit se derula nostalgic, dodonic, solemnitatea dedicată zilei pionierilor leninişti. Înaltul comisar s-a văzut nevoit să pupe elegant, cum pot europenii cehoslovaci, lacătul de la uşa cabinetului înaltului lider comunist. „În situaţia în care pentru Fule susţinerea minorităţilor sexuale marginale este mai presus de respectarea drepturilor majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova, Partidul Comuniştilor a considerat inutilă întrevederea programată”, anunţă serviciul de presă al PCRM. Sună bine! Da’ nu s-or supăra homosexualii? – se întrebă Cozonac. S-or supăra, ei şi ce? Ce are Voronin cu homosexualui? Chiar mă pui pe gânduri, spuse Colesovnazadov. Stai liniştit. Are, nu are, e treaba lui personală, replică Scurtoi. Nu-i nicio treabă personală! Voronin nu are nimic cu homosexualii! – strigă Colesovnazadov. Dacă nu are nimic, de ce protestează? De ce nu s-a întâlnit cu Fule? – insistă Cozonac. Nu-i foc fără fum. Ceva o fi fiind la mijloc… Nu protestezi nitam-nisam, căzu de acord sanitara Vera.

Acuma stau şi mă gândesc că prea multe principii şi valori strică. Ar trebui să verific dacă nu sunt primul care am spus-o, ca să-mi asigur copiraitul.

Al vostru plebiscid, lienter, agaragar, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga