Scrisorile lui Buraga: Să bem pentru patriotism!

Ieri am discutat despre succesul moldovenilor la băut. 18,2 litri de alcool pe cap de moldovean la propriu, primul loc în lume, este o realizare cu care ne putem mândri. În sfârșit, suntem și noi primii la ceva. Cu această ocazie, dr Stuh organiză o mică sindrofie.

Pentru ce am băut? Nu cumva pentru vreo sărbătoare românească? – se interesă Colesovnazadov după ce dădu maşinal paharul peste cap. Am băut pentru că în sfârșit s-a făcut dreptate: Republica Moldova este prima la băut alcool, i-am întrecut și pe ruși. Ei sunt abia pe locul trei! – răspunse dr Stuh cu satisfacţie deplină. Pentru asta trebuie să mai luăm câte un pahar! – se bucură Colesovnazadov. Asta-i realizarea PCRM, de care se folosește acum Alianța. Nu o fost tăt rău cât au guvernat comuniştii, după cum spuneți voi! – strigă moş Dumitru. Cei care beau nu votează pentru liberali, ei votează pentru comuniști. Iaca de ce a pierdut PL alegătorii! – spuse liceana Ala. Moldovenii beau fiindcă nu se alege președintele. Ei îl vor președinte pe Lupu, spuse sanitara Vera. Acum e bine că România ne acordă 100 de milioane de euro, vom putea consolida succesul obţinut, spuse Cozonac. N-avem nevoie de ajutorul rumânilor. Noi putem be pe banii noștri! – strigă Colesovnazadov. – Eu sunt sigur că paporul rus va cantinua campetiția și va recuceri primul loc la baut alcohol. Paporul rus nu se predă!

Cu 2 miliarde 600 milioane de dolari noi putem să-i facem pe toţi ca unul alcoolici şi să-i batem şi mai tare pe ruşi,  menţionă Scurtoi. Ceea ce mă deranjează pe mine este că moldovenii beau mai multă vodcă decât vin. Trebuie să fim patrioţi! – spuse dr Stuh, umplând din nou paharele. Pentru patriotism! – strigă Colesovnazadov. Pentru patriotism! – strigarăm toţi într-un glas, ducând paharele la gură.

Acuma stau și mă gândesc: eu, dacă aș fi alcoolic, pentru ce aș vota? Pentru comunism, cu siguranță. Ca în republicuța noastră să curgă râuri de votcă și malurile să fie de cârnați de la Carmez. Iar eu să stau cu undița pe mal și să prind pești de aur de 3 kilograme.

Al vostru tremendelir, samahontplus, tescovinforte, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga