Scrisorile lui Buraga: Retragerea lui Dodon

Ieri am discutat despre retragerea candidatului PLDM, Victor Bodiu, din competiția pentru postul de primar al Chișinăului în favoarea lui Dorin Chirtoacă. Unii spuneau că e bine, alții că nu e bine, căci astfel Chirtoacă nu are cu cine se certa și campania electorală va deveni plicticoasă.

– Interesant, foarte interesant, Filat pune ceva la cale, spuse moș Dumitru. El vrea să-l zăpăcească pe Mihai Ghimpu. El nu știe că pe Ghimpu nu-l zăpăcești, nu-l duci de nas cu una cu două, pentru că-i jurist.

– Filat știe că Ghimpu îi jurist, replică sanitara Vera, care era filatelistă.

– El zice că îl sprijină pe Chirtoacă, da’ de fapt face asta în folosul comuniștilor. Precis! – preciză moș Dumitru.

– Cum în folosul comuniștilor, dacă îi cheamă pe alegători să-l voteze pe Chirtoacă? – replică sanitara Vera nedumerită în mod logic.

– Aista-i secretul. El s-o înțeles în taină cu Voronin: le spune alegătorilor să voteze pentru Chirtoacă, dar face asta în folosul comuniștilor.

– Dar dacă alegătorii l-or vota pe Chirtoacă, asta n-o să fie în folosul liberalilor? – insistă sanitara Vera. Atunci care-i șmecheria?

– Dar de ce face Filat asta acum? Nu te-ai întrebat? Clar că s-au înțeles cu Voronin! S-au întâlnit în taină și s-au înțeles. Nu-i exclus ca mâine-poimâine să se retragă și Dodon, – spuse moș Dumitru.

– De ce? – întrebă uluită sanitara Vera.

– De ce? Ca să-i dezorienteze pe alegătorii Alianței. Să voteze pentru Godea.

– Mie îmi pare că, dimpotrivă, ar fi bine dacă Dodon s-ar retrage.

– Dacă s-ar retrage el, din proprie inițiativă, ar fi bine. Dar dacă s-ar retrage fiind pus la cale de Filat și Voronin, clar că n-ar fi bine.

– De ce?

– Îi clar ca bună ziua: ar dezorienta electoratul. Pe mine ei nu mă dezorientează, n-au cum, dar electoratul îl pot dezorienta, – spuse moș Dumitru și toată lumea fu de acord.

Acuma stau și mă gândesc la Mihai Godea și nu-mi vine nimic în cap:

Al vostru iurisprudent, conspiroloc, candidac, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga