Scrisorile lui Buraga // Procurorii înveteraţi contra mistreţilor sinceri

Ieri discutam, ca de obicei, despre crăciunul pe vechi şi pe nou, când mass-media flămânde, însetate de breikingniuzuri, de exclusivuri şi niuzalerturi după sărbătorile de iarnă au diseminat ştirea despre vânătoarea procurorilor ezoterici.

32 de procurori înveteraţi, de talie naţional-proeuropeană, şi judecători independenţi din capitală au pornit, în mare taină, la război împotriva porcilor mistreţi din provincie. Nu se ştie dacă aveau şi câini cu dânşii, dar se ştie că au fost instruiţi cum se cuvine şi înregistraţi. Putem doar să ne imaginăm ce panică s-a stârnit în Pădurea Domnească, ce frică au tras sărmanii mistreţi cu familiile lor, atunci când au aflat că vine o haită de procurori competenţi şi principiali de la porcuratura generală cu colegii lor judecători oneşti, dar nostalgici, de la curtea fără apel, să-i vâneze imperturbabil, relaxant, şi să facă din ei şaşlîc, indiferent de vârsta celor asasinaţi. Cazul este cu atât mai breiching şi hot, cu cât aceste intenţii criminale, fratricide, au fost transpuse în viaţă în preajunul Crăciunului pe nou. La ce s-a ajuns! – spuse moş Dumitru lamentabil. Puţin probabil să existe 32 de mistreţi în pădurea respectivă. Într-adevăr, disproporţia dintre numărul procurorilor generali şi numărul mistreţilor vizaţi ne-a surprins pe toţi. De unde atâţia mistreţi la câţi procurori şi judecători licenţiaţi şi membri al Asociaţiei vânătorilor? De ce tace Brigitte Bardo? – se întrebă sanitara Vera timid. Dumnezeu nu bate cu băţul, replică moş Dumitru aluziv.

Acuma stau şi mă gândesc ce aş fi făcut eu în locul mistreţilor dacă aflam că vin atâţia procurori să mă vâneze? Şi ce-ar zice procurorii dacă mistreţii înarmaţi ar apărea într-o zi la Chişinău?

Al vostru hierofant, abstinend, hoipolloi, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga