Scrisorile lui Buraga // Moldovenizarea României

Ieri am discutat despre vizita lui Băsescu la Chişinău. Băsescu ar trebui să vină cât mai des în Republica Moldova. Măcar şi pentru faptul că le strică dispoziţia comuniştilor, spuse Cozonac. În timpul acesta baciul mieilor chirilici le ura comuniştilor vacanță plăcută:

„Pentru comuniștii care, în mod deosebit, îmi studiază biografia și opera literară vreau să le mai fac cadou o operă: Se numeşte „Neomarxiştii”. Noii marxişti, atinși de boală,/ fac astăzi noua internațională/Handicapați, cântând un imn obscur, cu mark în frunte și vologhea-n… chept.” Eu, dacă aș fi în locul lui Băsescu, i-aș întoarce lui Voronin cele 11 mii de sticle cu vin, pentru că îl vorbește de rău, spuse moș Dumitru. Dar Băsescu de ce nu recunoaște poporul moldovenesc şi limba moldovenească?! – strigă Colesovnazadov. Dar când l-a invitat Voronin să-l ajute să fie ales președinte, nu îl interesa ce recunoaște și ce nu recunoaște Băsescu? Atunci a băut cu el în beciurile de la Cricova și Mileștii Mici! Mata nu uita că Voronin îi preşedintele Partidului Comuniştilor. Cine-i cioban, pute a oaie. Un preşedinte nu vorbeşte ceea ce crede el, da` ceea ce trebuie pentru partid. Dacă eşti într-o haită de lupi, trebuie să urli ca lupul. Nu-i important ce gândește el ca om. Îi important să-i fie bine partidului! – insistă Colesonazadov. Păi, în cazul ăsta, trebuie considerat o victimă a partidului, altfel ar trebui să fie considerat porc, fiindcă Băsescu oferă peste cinci mii de burse pentru studenții noștri, replică moș Dumitru.

N-avem nevoie de bursele lui. Lasă tinerii noștri să învețe acasă. Ei se duc și nu se mai întorc. Drept o spus Leancă: bursele lui Băsescu ne fac rău. Trebuie să oprim această practică!

Nu este adevărat, patrioții se întorc. Filat s-a întors. Şi Tănase, de asemenea, Alexandru Tănase. Şi Chirtoacă. Dorin Chirtoacă. Leancă nu a fost înţeles corect. El a spus că toţi studenţii noştri trebuie să aibă posibilitatea să înveţe în România. Măcar jumătate de an!

Filat, Tănase și Chirtoacă nu sînt patrioți. Ei sînt români. Ei s-au întors să ne românizeze, da moldovenii adevăraţi rămân acolo! – strigă Colesovnazadov. Rămân acolo şi îi moldovenizează pe români. Mai mulţi studenţi rămân decât se întorc. Aşa că efectul moldovenizării este mai puternic. În câteva zeci de ani, o să avem o Românie moldovenizată, care o să iasă din NATO şi o să adere la Uniunea Eurasiatică, conchise moș Dumitru.

Acuma stau şi mă gândesc că, dacă am fi chinezi, noi am putea moldoveniza tot globul.

Al vostru, retrofuzeu, megalops, leptocefal, Ion Buraga