Scrisorile lui Buraga: Miliardarii alintați

Ieri am discutat despre deputații miliardari alintați. Unii spuneau că viața deputaților noștri miliardari e mult mai grea decât a celor de peste hotare, care pot trăi în lux, și acasă, și în domeniul public, pe când ai noștri trăiesc la domiciliu în lux, dar cum ies din curtea casei, cum trebuie să dea cu ochii de sărăcie și mizerie.

Așa a pățit, de exemplu, miliardarul Vladimir Plahotniuc alias Vlad Ulinici, care era cât pe ce să leșine ca o fată mare în fața unui regiment de burlaci când a intrat pentru prima dată în biroul său parlamentar și a văzut niște scaune obișnuite, autohtone. Scoțând din buzunar un teanc de bani, el ceru ultimativ ca biroul să fie reparat urgent, iar mobila înlocuită cu branduri italiene. Un alt șumuiag de bani el îl dădu solidar pentru reparația birourilor colegilor săi deputați democrați.

– E normal, – spuse sanitara Vera. – Dacă s-a obișnuit cu luxul, nu poate lucra în mizerie. Deputații PD o să trebuiască să-i fie recunoscători lui Plahotniuc.

– Asta miroase a corupție. Trebuia să repare și birorurile celorlalte fracțiuni, – spuse Scurtoi.

– Nu e corupție, fiindcă deputații oricum aveau să voteze așa cum li se spune, – replică Colesovnazadov.

– E împotriva legii ca unii deputați să aibă condiții mai bune decât alții. Plahotniuc trebuie tras la răspundere! – strigă Caltânăr, fluturându-și cravata verde pătată cu roșii murate verzi.

– El trebuia să repare tot parlamentul și președinția. Ca toți deputații să fie în condiții egale. Nu unii deputați să facă legi în lux, da’ alții în mizerie, – se revoltă liceana Ala.

– Aceasta ar putea fi interpretat, ca formă și ca conținut, drept o încercare de corupere a întregului corp de deputați și a viitorului președinte! – interveni Sobcor.

– El nu trebuie să înlocuiască UE, FMI și Banca Mondială. Plahotniuc are grijă de oamenii lui. Ceilalți ai cui sunt? Să aibă toți liderii grijă de oamenii lor, spuse Cozonac, în asentimentul majorității.

Acuma stau și mă gândesc: dacă miliardarii noștri pot merge pe afară pe trotuare și drumuri mizerabile, de ce se alintă așa de tare înăuntru?

Al vostru cozanostradam, tenderfild, patlajin, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga