Scrisorile lui Buraga // Mâna Moscovei

Ieri am discutat despre decizia Curţii Constituţionale de a anula legea care interzice folosirea simbolurilor comuniste. Unii spuneau că e o decizie corectă, fiindcă interdicţia îngrădeşte libertatea de exprimare.

Alţii spuneau că judecătorii s-au temut că, dacă revin comuniştii la putere, o să desfiinţeze Curtea Constituţională şi o să-i deporteze în Siberia, în cel mai bun caz. Asta-i mâna lui Filat! Iar unde-i mâna lui Filat, îi mâna Moscovei! – strigă Caltânăr, care, între timp, şi-a pierdut cravata. Crezi că Filat i-a influenţat pe judecătorii Curţii Constituţionale ca să le întoarcă comuniştilor secera şi ciocanul? – se arătă curios Cozonac. Dar cine altcineva? Cine face toate răutăţile în Republica Moldova? Nu Filat? El se ceartă de ochii lumii cu Curtea, ca noi să credem că el nu poate fi prim-ministru….

Crezi că Filat şi-a înscenat propria execuţie politică? – întrebă uluit Cozonac. Sigur că da. El a înscenat asta, ca să-l pună pe Leancă în locul său. Fiindcă aşa vrea Moscova. Şi Filat face totul ce spune Moscova. De ce Filat a părăsit postul la comanda Moscovei? Fiindcă Ghimpu l-a demascat. Şi ca Ghimpu să nu-l mai poată critica pe Filat, Moscova l-o pus pe Leancă. Ca să-l ducă de nas pe Ghimpu că, adicătelea, Filat nu mai este prim-ministru şi nu trebuie criticat. Dar nu scapă el de Ghimpu!

Acuma stau şi mă gândesc că, dintre toate instituţiile de cultură, cea mai importantă este cinematograful. Iar noi avem unul singur, care a nimerit în mâinile lui Şelin.

Al vostru hamlet, dregător, biosocialist, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga