Scrisorile lui Buraga: Mâna lui Baiden pe umărul lui Filat

Ieri am discutat din nou despre vizita lui Baiden la Chișinău. Unii spuneau că dacă nu era Filat, Baiden nu ne vizita nici în ruptul capului, alții – că nu există nicio dovadă că Baiden ar fi homosexual. Și viceversa. În timp ce majoritatea pacienților se uita cu interes nedisimulat la ecranul televizorului din ungherașul roșu, Colesovnazadov boicota în mod demonstrativ vizionarea momentului istoric al moldovenilor.

Îndeosebi, îl deranja faptul că tinerii fluturau stegulețe cu multe steluțe americane. Trădătorilor, degeaba v-a eliberat armata sovietică, dacă voi vă vindeți pentru un hamburgher și Coca-Cola.

Mai bine mă duc să beau o vodcă și să mănânc un pirojoc decât să văd această prostituție!, strigă el și deschise ușa să plece, dar nu plecă, fiindcă văzu că nimeni nu-i acordă nicio atenție. Filat își permite să se comporte ca un aborigen dintr-o colonie în faţa unui reprezentant de mâna a doua a metropolei!, se revoltă din nou Colesovnazadov. Să nu vă plângeți pe urmă pe Rospotrebnadzor! Așa suntem noi, moldovenii, primitori, ospitalieri. Adică, pe voi să vă primim, iar pe americani – nu? Nu-i frumos, explică blajin moș Dumitru. Noi v-am eliberat, da’ americanii vor să vă colonizeze!, strigă Colesovnazadov. De ce adică nu crezi că au și intenții bune ca și voi?, se interesă moș Dumitru. În capul lui Colesovnazadov se auzi un pocnet și el muți. În timpul cela, Europa Liberă îl întreba pe Filat care din calităţile vicepreşedintelui american i-au plăcut cel mai mult. „Bine, cel mai mult mi-a plăcut, sigur, momentul în care dânsul, în cadrul vizitei pe care am efectuat-o anul trecut la Washington… mi-a plăcut atunci când mi-a pus mâna pe umăr. A fost nu doar un gest, a fost un semn care a însemnat suport şi care a însemnat energie de care aveam atât de mult nevoie la acea perioadă de timp şi de care am nevoie în continuare.” Acuma înțeleg de ce și-a făcut premierul Filat transplant de păr, spuse dezamăgită sanitara Vera, însă refuză să dea explicații.

Acuma stau și mă gândesc la critica rațiunii pure de Kant: de unde a luat el că există rațiune pură?

Al vostru delavar, saxafrax, tomohawk, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga