Scrisorile lui Buraga: Lenin să fie înmormântat în RM

Ieri am discutat despre mauzoleul lui Lenin. Dacă Lenin este viu oricând, de ce stă în mauzoleu, ca mort şi nu iese măcar la o plimbare pe piaţa roşie de sânge? Ca să nu mai vorbim despre gimnastica de înviorare a poporului sovietic matinal multilateral dezvoltat, care muncea după capacităţi, dar era remunerat după posibilităţi. Lenin de ce nu participa, dacă este om cu literă mare? Dacă este mort, de ce stă în mauzoleu ca viu? Că să amăgească proletariatul mondial, tot înlocuindu-şi organele şi membrele ieşite din uz cu piese de schimb, aşa încât din trupul original să rămână doar 10%?

De ce să nu fie îngropat după toate canoanele ateismului ştiinţific, aşa cum a propus un deputat velicorus raţional? „Lenin este viu!”, spuneau unii. „Lenin se preface că-i viu!”, spuneau alţii.

– Dacă ruşii vor să-l îngroape, lasă să ni-l dee nouă ca să organizăm o înmormântare moldovenească vernaculară, spuse moş Dumitru. Cum l-or boci femeile noastre, n-o să-l bocească nimeni, preciză el.
– Noi l-am boci mai bine decât Krupskaia ori Kollontai, da cine o să plătească pomenile?, se interesă sanitara Vera.
– PCRM, Voronin, fiindcă Lenin este tovarăşul lor mort, răspunse moş Dumitru.

– Ar fi foarte frumos, ar veni multă lume şi mulţi turişti. Bună idee! Moldovenii s-ar consolida dacă l-ar îngropa împreună pe Lenin, strigă Caltânăr, fluturându-şi cravata verde, pătată cu roşii verzi, murate bine.

– Nu se poate să-l îngropăm la noi, fiindcă trupul lui e îmbibat cu conservanţi şi nu va putrezi şi va polua apele freatice, spuse Cozonac. Sunt sigur că ecologiştii se vor opune înmormântării lui Lenin.

– Ei şi ce dacă se vor opune ecologiştii? Cine i-a ascultat pe ei vreodată? Se vor opune oleacă, de formă, dar dacă li se va spune că înmormântarea va aduce bani în buget, Alianţa Verde va semna autorizaţia.

– Nu va semna!, replică Garaban.

„Va semna!” „Nu va semna!” „Va semna!” „Nu va semna!” Discuţia era cât pe ce să degenereze în luptă corp la corp, dacă herr Ştuhuţ nu ne atrăgea atenţia că e timpul să mergem la masă, unde am fost serviţi ca de obicei cu un compot de perje cu sâmburi.

Acuma stau şi mă gândesc: de ce Lenin ura atât de mult burghezia, dacă era el însuşi burghez? Fiindcă o cunoştea mai bine?

Al vostru mauzolent, necroflip, utecekost, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga