Scrisorile lui Buraga // Legume politice

Ieri am discutat despre protestul lui Anatol Mătăsaru din faţa procuraturii generale. E normal ca un cetăţean oarecare să vină în faţa unei instituţii de drept cu un falus de doi metri înălţime sau nu e normal?

Unii spuneau că e normal, că e dreptul său la opinie, că ne aflăm într-un stat democratic care nu îngrădeşte libertatea de exprimare, alţii spuneau că falusul era, totuşi, exagerat de înalt, că ar trebui să fim mai realişti, mai cu picioarele pe pământ. E păcat că asemenea manifestări falice au fost organizate într-un moment când conducerea noastră era în doliu, când ne-a părăsit Iosif Iosifovici Podiul, fostul director al ospiciului nostru, spuse Colesovnazadov. Pe alocuri el era un model, un far pentru noi,  confirmă dr. P. Stuh, ştergându-şi o lacrimă discretă. Oare de ce tace Diacov? – se interesă sanitara Vera. El nu a sărit să-l apere pe procurorul general şi nici pe sponsorul partidului său de onoare, Vlad Plahotniuc. Nu era cazul să iasă în public, să spună că Filat vrea să pună mâna pe postul de procuror general? „Filat este un morcov pe lângă mine! Eu lupt de 20 de ani! A venit pe cal și a furat toată lupta mea și a lui Dorin Chirtoacă, a furat denumirea liberalilor și crede că asta este luptă, să vină să ponegrească? Eu i-am dat votul, dar puteam să-l trăsnesc în gât la câte mi-a făcut el mie!” – se revolta Mihai Ghimpu în profunzime. „Cine dă cu barda în Alianţă, eu dau înapoi. Eu încă n-am mâncat măsălari. În loc să zică: măi, Ghimpu are merite, hai să-i dăm o funcţie ceva mai serioasă, nu, şi-au luat totul lor şi eu am rămas numai cu răspunderea, da’ fără pârghii. Am văzut un sat în România – Filea. Să se ducă şi să comande acolo, dar aici, nu! S-a terminat! Ce am câştigat eu şi PL din faptul că am cedat până acum?”

Întrebarea lui Mihai Ghimpu ne-a prins nepregătiţi. Într-adevăr, cu ce s-a ales el şi partidul său, poate să spună cineva? Da’ el cine se crede? Sfeclă, conopidă, ridiche, praj, cartof, pătrunjel? Nu cumva floarea-soarelui? – se întrebă Cozonac.

Acuma stau şi mă gândesc: dacă nici Ghimpu şi nici PL nu au câştigat nimic, eu cum puteam să câştig?

Al vostru clitrofob, franjur, ligot, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga