Scrisorile lui Buraga // Juristul amator

Ieri am discutat despre Ghimpu, care l-a ameninţat pe Timofti că o va păţi ca Filat, dacă nu va sta cuminte în banca sa. Unii spuneau că era de aşteptat, că e normal pentru Ghimpu să spună întotdeauna lucrurilor pe nume, fără să se gândească mult, căci el nu este mers la biserică, moschee, templu sau sinagogă (ca să fim political corecţi), alţii spuneau că e un conflict firesc, natural, între ei, căci nu încap două săbii într-o singură teacă şi doi jurişti măşcaţi într-o singură republică statală.

„Am greşit, pe Timofti l-o trimis nu Dumnezeu, ci necuratul!” – declară Ghimpu presărându-şi sare pe cap pe canalul liberal. – Dacă el îl propune pe Filat prim-ministru, am să-l dau jos cum l-am dat pe premier, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al comuniştilor. Eu nu pentru asta am luptat de la grădiniţă împotriva comuniştilor, ca Filat să fie prim-ministru, iar PLDM să aibă mai mulţi deputaţi decât PL.” Se vede că este jurist amator. Până îl dă Ghimpu jos pe Timofti, acesta îl poate propune pe Filat prim-ministru de două ori, şi dacă nu este votat, dizolvă parlamentul, şi nu se ştie dacă Ghimpu va mai pupa uşa legislativului şi fotoliul de deputat, spuse Cozonac. Ghimpu a vorbit nu ca jurist, ci ca politician. Ca politician el poate spune orice îi trăsneşte prin cap! – sări în apărarea lui Ghimpu Caltânăr, fluturându-şi cravata albastră, pătată de roşii roşii, murate excesiv. Ghimpu este agent al FSB, face jocul Rusiei. Dacă îl dă jos pe preşedinte, liderii AIE vor trebui să aleagă pe altcineva şi iarăşi se vor încleşta ca nişte berbeci deasupra prăpastiei, răspunse Cozonac.

Acuma stau şi mă gândesc: dacă aş fi eu agentul Rusiei, nu s-ar cuveni să mi se dea un palton de piele? Mi-ar prinde bine pe vreme rece de primăvară, cu vânt dinspre est.

Al vostru tronson, ţugţvang, peridural, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga