Scrisorile lui Buraga: Iubim Moldova ca Dodon

Ieri am discutat despre dragostea vertiginoasă a lui Dodon față de Moldova sovietică, celuloidală. Unii spuneau că oricine are dreptul să iubească Moldovavin, Moldovagaz, Moldovafilm, Moldovaconcert etc., alții că numai patrioții adevărați, profesioniști au acest drept leninist, inalienabil.

S-au găsit și indivizi care întrebau despre care Moldovă indivizibilă este vorba, și dacă Dodon are licență de patriot ca să ne învețe cum să iubim Modova Suverannaia SRL? Tot ieri debută noul nostru coleg Sictor Curmeu, revenit cu mare greu de la cursuri limbistice din mândra capitală a lui Ivan cel Groaznic de tot. Deși stângaci din punct de vedere filocalic și gnoseologic, dl Sictor Curmeu compensa prin îndrăzneală conceptuală și tupeu însușit temeinic. De aceea producea o oarecare impresie, în pofida faptului că părea pe alocuri năucit de-a binelea de evenimente. El lăudă noua inițiativă a candidatului PCRM la postul de pârcălab al Chișinăului. ”Iubesc Moldova” este un slogan care demonstrează că Dodon nu este o mănușă fără cap, că el gândește lipoidal, rectil, prospectiv, chiar dacă nu întru totul de sine stătător și logic, spuse Curmeu. Dacă Dodon iubește Moldovagaz, înseamnă că îi iubește și pe Chirtoacă, Bodiu și Buliga, ca persoane reprezentative, îi băgă o strâmbă Cozonac, stârnind o adevărată furtună în paharul de apă al minții lui Curmeu. Un comunist cu pieptul de aramă nu poate iubi Moldova sovietică, decât personalizând-o, preciză Cozonac. Dl Dodon nu trebuie să se jeneze de sentimentele sale, ripostă Sictor Curmeu. Chiar și Karl Marx spunea că nimic din ceea ce este omenesc nu-i este străin. E firesc să aibă sentimente umane și bolșevicii de fier uzat, confirmă Ștuhuț echidistant.

Acuma stau și mă gândesc: oare boii știu că ruda lor, bourul, reprezintă stema Țării Moldovei? Și dacă știu, se mândresc oare?

 

Al vostru autodidac, ebonit, tauriodor, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga