Scrisorile lui Buraga // Independens dăi

Ieri am discutat despre felicitarea pe care ne-a adresat-o ambasadorul american, William Moser, cu ocazia zilei independenţei. Happi independens dăi, a spus el.

Adică să aveţi o zi a independenţei mai fericită ca niciodată, cu friptură de curcan, coca-cola şi popcorn, cu foc de artificii, baloane tricolore şi grătar pe gazoanele publice (imaşuri comunale). Sau viceversa: să fiţi fericiţi de ziua independenţei de Rusia încruntatului Putin care îşi demonstrează pectoralii şi bicepşii. Se vede că americanii se bucură sincer de independenţa noastră, – spuse moş Dumitru. Nu cred că sincer, spuse Colesovnazadov. Ca să nu spună slavă domnului că URSS şi-a dat obştescul sfârşit, el zice happi independens dăi. Da’ ambasadorul rus nu ne-o felicitat deloc, constată moş Dumitru insinuant. Directorul închisorii nu trimite felicitări foştilor deţinuţi cu ocazia ispăşirii termenului de detenţie, cu atât mai mult nu îi felicită el pe evadaţii din închisoare. El ia măsuri pentru a-i întoarce înapoi, mai întâi cu binişorul, apoi cu de-a sila. Rusia visează mălaiul uniunii eurasiatice, să lege cât mai trainic nodul prieteniei multiseculare a popoarelor rus şi molotovenesc, spuse Scurtoi.

Acum stau şi mă gândesc ce se va întâmpla cu Rusia dacă i se va termina gazul? Va mai avea ea dorința să ne strângă la pieptul său musculos?

Al vostru caligram, forminant, toroid, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga