Scrisorile lui Buraga // Ia-ţi, premier, ziua bună

Ieri am discutat despre împăcarea celor doi Vlazi şi decizia Curţii Constituţionale de a-i interzice lui Vlad Filat să mai ocupe funcţia de prim-ministru. Unii spuneau că bine i-au făcut, că demult era timpul să i se ia maşina cu girofar şi bodigarzii vânjoşi, iar alţii spuneau că trebuie să i se interzică orice activitate politică şi să fie expulzat în Elveţia neutră a bancherilor anonimi.

Ia-ţi, premier, ziua bună/ De la presă, de la spumă (a societăţii), De la bodigarzi vânjoşi,/ De la consilieri sfătoşi/ De la vajnici secretari,/ De la miniştri şi primari… cântă sanitara Vera. Curios, de unde a ştiut Ghimpu că judecătorii constituţionali îi vor interzice lui Filat să mai ocupe funcţia de prim-ministru şi în general funcţii publice înalte? – se interesă ea. Păi, Ghimpu este jurist! – afirmă Colesovnazadov. Exact în timpul acesta capul vorbitor al lui Ghimpu umplu ecranul televizorului: „Pun capul pe trunchi că PD nu ar fi votat pentru Filat. Am ascultat tot ce a spus Marian Lupu în ultima perioadă, el niciodată, cu excepţia zilei de luni, nu a spus că îl va vota pe Filat. Lupu a vrut să-i dea o lecţie lui Filat. El se răzbună pentru că acesta s-a comportat porcește cu noi. Apropo, faptul că legea privind introducerea sistemului electoral mixt a fost promulgată din fugă e încă un indiciu că democrații nici nu se gândeau să voteze guvernul…”. E o ofensă adusă porcilor! – menţionă Cozonac. „De obicei, nu comentez declaraţiile colegilor, sunt deprins să fiu foarte şi foarte politicos, foarte şi foarte corect în a veni cu comentarii. Dar de data aceasta voi comenta. Dl Ghimpu să se uite în propria grădină, să aibă grijă de propriul partid, care se destramă, să nu-şi bage nasul unde nu-i fierbe oala. Dacă dl Ghimpu s-a angajat într-o luptă cu o anumită formaţiune politică, nu ar fi frumos să bage în această luptă şi pe alţii, utilizând de o manieră urâtă asemenea declaraţii”, statuă, pe acelaşi canal, Lupu, imediat ce dispăru Ghimpu. Nu-i a bine pentru juristul nostru, menţionă moş Dumitru.

Acuma stau şi mă gândesc de ce se miră unii atât de mult de decizia Curţii Constituţionale? De ce nu s-au mirat atunci când Curtea a decis că majoritatea din 101 e 52, nu 51?

Al vostru benjamin, iezuid, impiegat, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga