Scrisorile lui Buraga: Femeile conduc mai încet

Ieri am discutat despre femei, despre femei la conducere, fireşte. Unii spuneau că e nevoie de femei, că ele sunt mai disciplinate și conduc mai bine decât bărbații.

Alții – că ele conduc mai bine, dar mai încet decât bărbații, din cauza sânilor care, în unele cazuri, încurcă la volan. Era 8 opt martie și era natural ca în salonul nostru să se discute despre femei. Stăm prost cu femeile la vârf! Comuniștii au avut-o pe Ostapciuc și pe Greceanu, da’ alianța nu are pe nimeni!, strigă Colesovnazadov. Atâta timp cât în conducerea de vârf nu va exista nicio femeie, republica noastră nu o să iasă din criză, oricât s-ar strădui. FMI ar trebui să le pună celor de la alianță o condiție: ori aveți femei în conducerea de vârf, ori nu semnăm memorandumul și nu vedeți asistență financiară din partea organismelor internaționale, spuse Jana Astronoama. Există două soluții: ori cineva dintre ei să elibereze scaunul pentru o femeie… Dl Lupu ocupă două scaune, lasă să elibereze unul pentru o femeie! Ori cineva dintre ei să-și schimbe sexul!, strigă sanitara Vera.

Lupu să-și schimbe sexul. El ocupă două posturi!, strigă Colesovnazadov. Poate el să fie într-un post femeie și în altul bărbat?, se interesă Cozonac. El poate să fie în ambele femeie, dacă ține la interesul național, interveni Scurtoi. Filat și Lupu au obligații matrimoniale, Voronin și Ghimpu trebuie să-și schimbe sexul!, strigă Liceana Ala. Toată lumea, cu excepția lui Caltânăr, căzu de acord: dacă se pune condiția schimbării sexului, Voronin și Ghimpu sunt candidaturile cele mai potrivite. Nu sunt de acord, ne trebuie femei, nu babe la conducere!, strigă Caltânăr, fluturându-și cravata verde, pătată abundent cu roșii verzi murate bine. Pentru vorbele sale el încasă o cârjă de la moș Dumitru în asentimentul general.

Acuma stau și mă gândesc: eu dacă aş fi femeie, ar trebui să mă epilez sau nu? Şi dacă decid să mă epilez, ce fustă ar trebui să port, mini sau maxi? Şi dacă aş purta mini, ce pantofi ar trebui să încalț, cu tocul înalt sau cu tocul jos? Și dacă aș încălța pantofi cu tocul înalt, nu aş risca să cad? Novei, cum spun americanii. Mai bine rămân bărbat!

Al vostru fonognomond, endecasilab-catalect şi acatalect, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga