Scrisorile lui Buraga // Fără camere video

Ieri am discutat despre instalarea camerelor video la examenul de bacalaureat, ca elevii să nu poată să copieze. Unii spuneau că e o idee bună, foarte şi foarte bună, căci, astfel, elevii se vor pregăti cum se cuvine pentru examene şi vor acumula cunoştinţele necesare pentru viaţă, alţii spuneau că e o idee proastă, că e o risipă de bani, căci nu se va schimba nimic, decât că se vor perfecţiona tehnica şi tehnologiile de copiere.

Deputaţii găgăuzi au votat să nu se pună camere video la bac şi să nu se permită căsătoriile dintre homosexuali şi lesbiene. Ce au căsătoriile homosexualilor cu examenele la bac? Şi de ce îi supără camerele video? Nu vor deputaţii găgăuzi ca elevii găgăuzi să înveţe bine şi să susţină cinstit examenele? – se întrebă Cozonac. Ei nu vor ca elevii găgăuzi să se streseze! – strigă Colesovnazadov. Se stresează, dar, în schimb, învaţă. Le foloseşte pentru carieră! Noi am susţinut examenele fără videocamere, am copiat cât am vrut, şi slavă domnului, am ajuns directori, spuse dr Stuh. Camerele video înseamnă progres! – replică sanitara Vera. Apoi urmă ştirea că judecătorul Victor Popa s-a supărat foc pe presa care a scris că el este autorul sesizării PL la Curtea Constituţională şi tot el este cel care a judecat-o! Îndeosebi l-a înfuriat fraza că orice idiot cu diplomă se consideră jurist. Supărarea sa ne-a întristat, nu bănuisem că se simte cu musca pe căciulă.

Acuma stau şi mă gândesc: dacă ar fi adevărat că poţi să fii idiot şi să obţii diplomă de jurist, dar să nu fii jurist, atunci la ce ne-ar mai trebui diploma?

Al vostru siguripsist, nastingat, valpurg, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga