Scrisorile lui Buraga // Embargoul și studenții

Ieri am discutat despre ideea unui deputat polonez de a interzice importul vodcii rusești în UE, ca răspuns la interzicerea vinurilor moldovenești în Rusia. Bravo! Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi! Și noi trebuie să interzicem ceva rusesc. De azi înainte, nu mai beau votcă și trec la viski ori șnaps! – promise moș Dumitru.

Trebuie să interzicem baletul rusesc! – propuse sanitara Vera. Mai bine să ne convertim la islam, să ne facem musulmani, Scurtoi. Să nu ne aruncăm dintr-o extremă în altă extremă, stimați colegi, interveni, vigilent, Sobcor. Să interzicem înjurăturile rusești, propuse, timidă, liceana Ala. Într-adevăr, să interzicem înjurăturile rusești! Să înjurăm numai românește! – strigă Caltânăr, adăugând o înjurătură despre biserica mamei sale. Să înjurăm moldovenește! Limba de stat îi limba moldovenească! – strigă Colesovnazadov. Ba-i română! – strigă Caltânăr. Îi moldovenească! – se îndârji Colesovnazadov. Erau cât pe ce să se bată, dacă pe ecranul televizorului nu apărea Voronin, care declară că nu are nevoie de bodigarzi, că nu se teme să meargă noaptea pe stradă, căci poporul îl iubește, dar se vede nevoit să-i accepte, fiindcă fracțiunea a insistat ca el să fie păzit în continuare, și nu poate să nu se supună voinței majorității. Altfel devine trădător-menșevic. Astfel, discuția lunecă spre revoluție.

Acuma stau și mă gândesc că embargoul poate fi depășit ușor, dacă mobilizăm armata, poliția, carabinierii și studenții, ca odinioară, la lucrările agricole. Dacă peste 100 mii de oameni vor consuma doar câte o sticlă de vin pe zi…, va trebui să oprim exportul vinului în Rusia și Belarus și să reducem exportul în țările UE.

Al vostru hilemorfist, goamb, atrepsier, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga