Scrisorile lui Buraga // Dodon îi scrie lui Timofti

Ieri am discutat despre realegerea lui Obama. Unii spuneau că e bine, că e minunat că a fost reales, alţii spuneau că nu e treaba noastră, că nu avem de ce ne bucura de realegerea sa.

Şi era cât pe ce să ne batem din cauza aceasta, dacă nu se stingea lumina. Pe întuneric, printr-o asociaţie ciudată de idei, sanitara Vera îşi aminti despre Dodon şi scrisoarea pe care acesta i-a scris-o lui Timofti, nemulţumit de faptul că preşedintele a declarat la Strasbourg că vorbeşte limba română. Şi care-i problema: că era română sau că era la Strasbourg? – se întrebă Cozonac. Caută nod în papură. Nemulţumitului i se ia darul, aşa se spune în popor, menţionă moş Dumitru. El a şters-o la timp din PCRM, căci acum, fără seceră şi ciocan, comuniştii n-o s-o ducă mult. Fără seceră şi ciocan, PCRM îi ca o casă de toleranţă fără felinar roşu. E ca o corabie a piraţilor fără oase încrucişate pe drapelul negru. Ei o să ajungă la CEDO! – strigă Colesovnazadov. Până ajungi la Dumnezeu te mănâncă sfinţii, spun românii, menţionă moş Dumitru. Asta spun moldovenii, nu românii! – se înfurie Colesovnazadov. Nu-i tot un drac, cum spun românii, replică moş Dumitru. Asta spun moldovenii! – se înfurie şi mai tare ca un taur prin faţa căruia se flutură o pânză roşie, Colesovnazadov. Mă prăpădeam de râs. Exact în acel moment se reaprinse lumina şi, la televizor, un ataşat militar sufla într-un tub ţinut de un ofiţer de poliţie. Un alt ofiţer de poliţie se uita atent la tubul ţinut de colegul său. E alcoolometru! – declară cunoscător Colesovnazadov. Maşinele cu numere diplomatice se opresc doar dacă se comite un accident – se miră Sobcor. Cred că poliţiştii n-au observat numerele. La câţi aburi au respirat de la şoferii beţi, o fi ameţit şi ei. În cele din urmă, ataşatul recunoscu sincer că băuse, însă, oricum, părea mai treaz decât poliţiştii.

Acuma stau şi mă gândesc că poate era stricat aparatul poliţiştilor, şi ei îi reţineau pe cei treji în loc de beţi… Şi-apoi cât de siguri suntem noi că ei se pot folosi de alcoolometru?

Al vostru palincton, vischis, şnapson, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga