Scrisorile lui Buraga // Despre Evrovidenie

Ieri am discutat despre cum a votat Republica Moldova la Eurovision. Unii spuneau că nu a votat bine, acordându-i Rusiei, care ne furnizează gaze naturale, numai 7 puncte, iar Ucrainei, care nu ne furnizează gaze naturale, tocmai 12 puncte.

Nu mai vedem noi reducerea preţurilor la gaze, cobi Colesovnazadov. Reducerea preţurilor îi utopie, de nu ar creşte ele…, remarcă fatalist moş Dumitru. Să privim şi partea plină a paharului: 7 puncte nu-i mult, dar nici nu-i puţin. Comparativ cu Azerbaidjanul care nu i-a acordat Rusiei nici un punct, 7 puncte îi foarte mult! – interveni optimist Cozonac. Nu ne comparăm noi cu Azerbaidjanul! Azerbaidjanul are gaze, da’ noi ce avem, în afară de cireşe? Reformatorii sunt nişte trădători, impotenţi, hoţi, şantajişti, manipulatori! – strigă nitam-nisam Caltânăr. Trebuie precizat că reformatorii au devenit hoţi şi impotenţi după ce au trădat. Altfel lumea poate să creadă că în PL mai există hoţi şi impotenţi care încă nu l-au trădat pe Ghimpu, replică Sobcor. Pentru PL este importantă nu participarea la guvernare, ci rezolvarea problemelor care țin de integrarea europeană și distanțarea de imperiul răului! – insistă Caltânăr. Păi, dacă nu vor fi la guvernare, cum vor rezolva aceste probleme?” – insinuă Cozonac. Liberalii nu-şi pot asuma actul guvernării, dacă nu au participat la elaborarea programului! – se înfurie Caltânăr, fluturându-şi cravata pătată în toate culorile curcubeului. De ce nu? Dacă-i bun programul…. – se miră moş Dumitru.

Acuma stau şi mă gândesc cât de mult s-a schimbat lumea în ultima vreme, dacă nici coacerea cireşelor nu mai prezintă un eveniment de luat în seamă…

Al vostru pintipon, plenipotenţiat, carilont, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga