Scrisorile lui Buraga: Complicata viață de miliardar

Ieri am discutat din nou despre Plahotniuc. Jigodiile de jurnaliști l-au surpins a doua oară circulând pe contrasens. E obligat el, ca prim-vicepreședinte al parlamentului, să respecte regulile de circulație sau nu este obligat?, se întrebă Cozonac. Unii spuneau că este, alții – că nu, fiindcă totuna nu are să le respecte.

Jurnaliștii sunt niște teroriști, nişte roboţi, n-au sentimente umane. Ce tam-tam au făcut ei prima dată că adică merge la serviciu cu trei mașini, pe roșu și pe contrasens… Cu aluzia că trebuie să meargă într-o mașină, să se oprească la culoarea roșie a semaforului și să nu treacă pe cealaltă parte a drumului, menţionă Scurtoi. Dl Plahotniuc face parte pe alocuri din patrimoniul nostru naţional!, strigă sanitara Vera.

El nu poate să respecte regulile de circulație ca un cetățean de rând, fiindcă nu este un cetățean de rând, el face cât… Nici nu știu cât să spun ca să nu greșesc. El face foarte mult! Trebuie să modificăm Constituția ca el să aibă dreptul să nu se supună regulilor de circulație. Sunt sigur că vor vota şi comuniştii pentru această lege constituțională. Plahotniuc este opera lor, frankenștainul PCRM, ca formă şi ca conţinut, spuse Caltânăr, fluturându-şi cravata verde pătată cu roşii verzi murate bine.

Chirtoacă trebuie să construiască pentru Plahotniuc drumuri ca el să circule cum îi poftește inima și pe stânga, și pe dreapta, și  înainte, și înapoi… Banii trebuie să-i dea organele internaționale, dacă vor ca alianţa să rămână la guvernare!, strigă Colesovnazadov. Dar ce facem cu Moldtelecomul care își mută conturile de la Banca de Economii la banca lui Plahotniuc?

Să nu izbucnească un scandal… Soluția e simplă: un decret ca toate întreprinderile de stat să-și mute conturile la banca lui Plahotniuc. Nici nu avem nevoie de atâtea bănci. Pe vremea mea, era numai o bancă şi, slava domnului, nu am murit de lipsă de bani cheș, spuse moș Dumitru cu convingere. Jurnaliştii, oricum nu o să tacă. Mai bine mor decât să fiu jurnalist!, spuse Michel Ţeposu.

 

Acuma stau și mă gândesc: dar poate că dl Plahotniuc nu știe regulile de circulație și este daltonic? Și merge cu trei mașini ca să aibă două de rezervă: dacă se strică una, urcă în cealaltă ș.a.m.d. și viceversa. Dar dacă se strică toate trei la rând. Ce face el? Ar trebui să-și ia patru mașini. Și dacă se strică toate patru? E complicată totuși viața de miliardar.

 

Al vostru marișelt, giamahir, cadafenco, Ion Buraga

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga