Scrisorile lui Buraga: Cine l-a răpit pe Grati?

Ieri, de la casa de nebuni a dispărut Fartur Grati, care se dădea director KGB. El dispăruse în așa fel încât, până la reapariție, nimeni nu-i observase lipsa, nici măcar sanitara Vera căreia nu-i scapă nimic.

Nici când apăru ca din pământ, clătinându-se, cu privirea rătăcindă, cu părul răvășit artistic și cămașa descheiată neglijent, așa încât se putea crede că se află într-o stare avansată de ebrietate (și era, după cum se va stabili mai apoi), nimeni nu pricepu că fusese răpit. “Am fost răpit și dus într-o direcție necunoscută, – răspunse el la întrebarea sanitarei Vera de ce se clatină fără ploaie, fără vânt. – Mi-au turnat votcă pe gură și m-au drogat, ca să le dau informații compromițătoare despre dl director Stuh, – adăugă el. Dar fiți pe pace, am tăcut ca partizanul și nu am spus nimic. Și mă mândresc cu asta.” ”Eu sunt sigur că l-a răpit alianța criminală, cum l-a răpit și pe fostul director al SIS, Artur Reșetnicov!” – strigă Colesovnazadov. “Eu cred că l-au răpit comuniștii, ca să deie vina pe alianță”, – ripostă Cozonac. “Dar de ce credeți că răpirea e neapărat legată de alegeri?”, – se miră herr Ștuhuț. – De ce să nu presupuneți că l-au răpit teroriștii lui Ben Laden sau extratereștrii sau coreenii de nord?”. “Precis că l-au răpit extratereștrii ca să afle rezultatele alegerilor de la noi”, presupuse Caltânăr fluturându-și cravata verde pătată de tomate roșii. Astfel discuția lunecă spre rezultatele alegerilor. Unii spuneau că rezultatele sunt bune, alții – că sunt foarte bune. Doar Cozonac și Scurtoi băgau câte o strâmbă, spunând că acestea sunt rele și chiar foarte rele, stricându-ne iremediabil dispoziția.

Acuma stau și mă gândesc cum se întâmplă că la noi nici sondajele nu se adeveresc? Nu cumva din cauza lor suntem cei mai săraci din Europa sau viceversa: din cauza că suntem săraci nu știm cum să răspundem la sondaje în folosul nostru? La cei săraci nici sondajele nu trag!

Al vostru irest, sebesert, axacalt, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga